Puppyboek van Madiba

MADIBA                                                5 december 2017                                                       SCHOKO

Wat zijn wij enorm blij met de dracht van Madiba en Schoko !! De liefde en de klik tussen deze twee honden…. Het was zo herkenbaar voor haar, de plek, het huisje, Christel en Eberhard en Schoko. En dan het blijde nieuws te horen dat hun liefde bezegeld is met het nog ongeboren leven, de vruchtjes die zich uiteindelijk ontwikkelen tot bruine beertjes.

Onze Madiba.

Brauner Schokoladenmann Vom Flowergarden(Schoko)

 

En natuurlijk hebben wij ons ook vermaakt in het huisje. Gezellig een houtkacheltje aan, maar dan nog wel ervoor zitten met de jas aan, want zo warm was het niet! Madiba lag lekker uitgerust onder de tafel naar haar ontmoeting en samenspel met Schoko. Wij waren zo blij dat de dekking in ieder geval gelukt was met een goede koppeling van meer dan 30 minuten.
Een hamburgertje in de pan met wat uitjes erbij en een broodje….Dat was smullen! Een kop warme chocolademelk erbij, helaas geen slagroom. Wel wat hartige hapjes en chips, nou gezellig toch.
En toen naar bed. Nou ja, ik op de bank want ik ben niet zo groot en Jennemiek op een ligstoel (als ik er aan denk dan zie ik het zo weer voor mij). Ze was druk bezig om die poten uit elkaar te klappen. Slaapzak erop en ze kroop in de slaapzak en lekker liggen dacht ze…. Maar toen klapten alle poten ineens weer in en BOEM daar lag ze !!!
Ik kwam niet meer bij van het lachen, tranen liepen over mijn wangen en als ik haar weer aankeek begon ik weer opnieuw. We kregen de slappe lach, maar uiteindelijk lukte het toch en konden we wat slapen.

11 december 2017
Madiba doet het heel goed ze krijgt nu ander voer speciaal voor drachtige teven en krijgt nu drie maaltijden per dag nou eten dat kan ze heel goed en ze neemt haar rust heel goed, met het uitlaten neem ik haar alleen mee en ze loopt op haar gemak maar ze weet ook dat ik brokjes in mijn jaszak heb dus dan loopt ze een stukje en staat dan weer stil dan wil ze eerst een brokje dan pas loopt ze weer door vervolgens herhaald dat een paar keer tot we weer thuis zijn normaal als ze niet drachtig is doet ze dat ook wel maar niet zo erg als nu. Maar het is ook zo herkenbaar haar papa onze Alice doet dat ook bij de gewone wandelingen en hij heeft het weer van zijn mama Luna en onze Luna had het weer van haar over over grootvader Amaretto mee gekregen. Madiba lijkt in alles meer op haar papa Alice en natuurlijk heeft ze ook dingen van haar lieve goede moeder Udessa mee gekregen en een stukje van haar zelf natuurlijk . Het is aan de ene kant heel jammer dat onze Aislinn niet drachtig is maar aan de andere kant is het voor Madiba veel leuker dat ik nu alle aandacht heb voor haar het heeft dan zo moeten zijn en misschien ook wel voor onze Aislinn in de toekomst voor 2018. Ik ben altijd van mening dat alles een reden heeft in dit leven het komt zoals het komt het gaat zoals het gaat dat zou onze Luna zeggen.

Madiba in diepe slaap neemt alle rust voor haar zelf. Eigenlijk wil ik nog een hele goede newfyvriend bedanken een newfy die ik in mijn hart heb gesloten niet alleen ik maar ook onze meiden.hij heeft laten zien hoe belangrijk iets is in je leven ik vind zelf dat hij dat verdient hij kwam bij ons een poosje geleden op visite samen met zijn baasjes ik weet hoe belangrijk newfoundlanders onder elkaar kunnen zijn hoe groot hun hart is en wat ze aanvoelen hij is een hele goede speciale vriend van onze meiden.
Onze grote vriend hier met Madiba                                   en hier met onze Aislinn    
18 december 2017.
       wat een drukke weken achter de rug maar met Madiba gaat het heel goed je ziet haar groeien.
21 december 2017 Vandaag is ons D-nest jarig waaronder ook onze Madiba en Bowie 4 jaar zijn ze vandaag geworden samen met hun broertje en zusjes van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag en een hele mooie dag toegewenst en nog vele mooie gezonde jaren samen met jullie familie.

25 december 2017 eerste kerstdag Madiba is nu zeven weken drachtig.
En wensen wij iedereen hele fijne kerstdagen wat voor iedereen niet vanzelfsprekend is,maar willen ook even stilstaan die iemand heeft verloren die je dierbaar is of het nu een mens of een dier is het gemis is er.
26 december 2017 tweede kerstdag.
vandaag komen onze kinderen en 3 kleinkinderen kerstfeest vieren maar we zorgen wel dat onze Madiba haar rust krijgt het is een gezellige dag geweest .
In de avond lig ik even bij onze Madiba en geef haar een dikke kus en zeg tegen haar gaat het meisje met mijn hand op haar buik voel ik het leven onder mijn hand van onze nog ongeboren beertjes iets wat ik als heel bijzonder ervaar, maar ook even denk als alles straks maar goed gaat want hoe kwetsbaar kan het nog zijn, en komt er opdat moment iemand naast mij staan nee niet piet maar onze Bowie die mij spontaan een dikke lebber geeft ach wat hou ik toch van onze honden ieders hun eigen karakter maar o zo speciaal voor mij net als onze kinderen kleinkinderen die hebben ook hun eigen karakter maar waar ik o zo van hou en niet te vergeten alles wat bij ons geboren is ze blijven voor altijd heel speciaal en voor altijd in je hart dat gaat nooit meer over.

                                Madiba ze wordt zo rond als een tonnetje Donderdag 28 december 2017.

Piet heeft vandaag de werpkist in elkaar gezet die staat nu in de huiskamer even naar mijn lijstje gekeken niets vergeten alles hebben we nu voor elkaar.

Vrijdag 29 december 2017

We zijn ook al een tijdje bezig met de planning 2018 voor onze meiden vooral eerst voor Guanita die zal in januari 2018 loops worden.

Onze Guanita onze tut wat haar papa Alice doet dat doet zij ook en dat is bij ons aan tafel zitten op een gewone stoel.
Maar dat komt later aan de orde maar we hebben al kennis gemaakt met de reu.
Wat leuk Christel belde ook nog even hoe het met Madiba gaat daar waar Schoko woont een hele lieve vrouw trouwens haar man Eberhard ook.

Zaterdag 30 December 2017
Vind onze Madiba vandaag toch iets anders ze begint al wat te graven in de gang  maar dat kan soms doen ze dat enkele dagen al voor de tijd  we zijn begonnen met de temperatuur te meten bij haar en zag toch een verschil we zullen haar even goed in de gaten houden.
merk wel dat er vandaag meer vuurwerk wordt afgestoken gelukkig vind madiba dat niet erg.
Er is bij ons maar één newfy die het verschrikkelijk vind en dat is onze Udessa mama van Madiba.
Met het hele harde geknal gaat ze echt de deur niet uit en proberen we haar snel uit te laten dan maar even geen lange wandeling maar dat gaat ze ook echt niet doen hoor!!!
Mijn moeder komt nog even langs ze wordt gauw 81 jaar en zoals ze nog altijd doet heeft ze oliebollen gebakken en traditioneel brengt ze ons dan altijd oliebollen bedankt ma .

Zondag 31 december 2017 oudejaarsdag
Vandaag feliciteren we Jennemiek met haar verjaardag en hele dikke knuffels van al onze newfy’s en een dikke kus van ons allemaal en een fijne dag toegewenst.Zelf houden we het rustig in Oons Berehuus vooral voor onze Madiba.

Maandag 1 januari 2018
Wij wensen iedereen een gelukkig NIEUWJAAR en een heel gezond en gelukkig 2018 toe
En al onze berekinderen die bij ons geboren zijn en alle kleinkinderen van onze Udessa en Alice een beregoedjaar.
En natuurlijk alle newfy’s en dieren.
                                                                 Madiba als pup samen met mij.
Ik zie aan Madiba haar buik dat ze al aardig is ingedaald en gisteravond werd ze weer hijgerig met mijn zaklamp in de jaszak naar buiten en zag ik dat ze weer slijm verloor en begon ze later bij de voordeur op de mat te graven en ging dan weer in de werpkist liggen waar ze weer ging slapen. Nu sliep ik al 14 dagen beneden op de bank bij onze honden maar heb gisteravond  voor het eerst onze newfy’s naar achteren gedaan behalve onze Boemba van bijna 12 jaar die is gewoon bij ons in de huiskamer daar kan ik het niet bij maken dat zij ook naar achteren gaat en Madiba vind het gewoon oké dus laten we het zo. Ik moest haar toch maar in de gaten houden want je weet het maar nooit moeder natuur heb ik ook niet in de hand kan alleen mijn best doen om er voor haar er te zijn en haar steunen en rust te geven dat is heel belangrijk.
En natuurlijk voel ik haar nog ongeboren beertjes bewegen dat is een fijn gevoel en zeg dan ook tegen haar ik voel je puppekes bewegen dan krijg ik spontaan een lebber en geef onze Madiba een dikke kus op haar toet en zeg dan dat ik enorm van haar hou.
                                                Madiba in de werpkist hier slaapt ze diep verzonken.
Dinsdag 2 januari 2018.

Madiba heeft afgelopen nacht gewoon diep geslapen vanuit de werpkist kwam ze naar mij toe ik sliep op de bank en zij kwam naast mij liggen op de grond waarbij ik met één hand haar zachtjes zat te kriebelen .Een poosje later ging ze in de gang liggen en heeft daar verder geslapen. Vanmorgen haar het eten gegeven wat ze nog lekker opat een klein wandelingetje en met het plassen zag ik weer wat slijm toch maar even de dierenarts gebeld zodat ze toch op de hoogte zijn van alles met haar en kreeg het advies om mij nog geen zorgen te maken haar gewoon goed in de gaten te houden en mocht ik het niet vertrouwen dan maar gewoon weer bellen nou dat doe ik ook echt wel liever een keer te veel dan te weinig.
                                                                          Madiba als pup.

                                                                        Schoko als pup

De papa van Madiba onze Angel Amani ( Alice) onze lieve knuffelbeer hij heeft ook een groot kinderhart en enorm gevoelig hier samen met onze kleindochter Sherita.
En de appel valt niet ver van de boom zeggen ze wel eens want Madiba heeft dat ook van haar papa en van haar mama meegekregen.   haar liefde en haar gevoeligheid.
                                             En dit is de vader van Schoko velvet Bernstein.

Woensdag 3 januari 2018.
Had het vorige week al wat door want haar vader Alice en grote broer Bowie zaten al steeds aan haar te ruiken ja en hun neus is echt wel zo goed alleen moet ik dan haar wel in de gaten houden wanneer ik zie dat ze loops is geworden en haar vader zat haar gisteren zo te ruiken dat ik echt wel dacht o wacht eens even en ja Guanita is loops geworden dus iets eerder dan ik had verwacht en zal zij binnenkort gedekt worden door een hele leuke knul.(binnenkort hier meer over)

                                      Madiba neemt de tijd echt voor haar zelf en slaapt ze veel .

                                    Vanmorgen nog even wat nieuwe lintjes erbij opgehaald 
        En wat een weer is het buiten regen storm maar ja we zullen er toch door moeten met onze viervoeters.

Donderdag 4 Januari 2018.
Madiba neemt echt de tijd voor haar zelf het eten smaakt nog steeds goed en haar nog ongeboren beertjes voel ik trappelen en bewegen heel bijzonder om dat toch steeds mee te maken. En als ik wat eet komt ze nog lekker naast mij zitten van nou dat vind ik ook lekker hoor.
En onze oudste van bijna 12 jaar onze Boemba of wat wij altijd zeggen tante Boemba mijn trots en wat hou ik toch van dat oudje ben zo blij en dankbaar dat zij nog altijd in ons midden is en dat zij ook dit nog mag mee maken bij ons. Een hele leeftijd en ze doet het verder nog steeds goed ze is alleen doof ze hoort niets meer maar begrijpen doen we elkaar nog steeds en nog vergis ik mij nog wel eens dat ik haar roep van Boemba kom ach ja denk ik dan ze hoort mij ja niet dus loop ik maar naar haar toe en als ik haar dan aan tik kijkt ze mij aan ziet de riem en weet ze gewoon ja we gaan naar buiten. En de auto ja dat vind ze nog steeds leuk om daar in te gaan laatst hebben we nog een wandeling gemaakt met haar oude vriend Butler waar zij in haar glorie tijd volop mee showde. Lieve Boemba elke dag is er weer één en hoop dat je nog een poos bij ons blijft helaas is haar broer Beamer pas overleden ook zo kanjer en is zij alleen nu nog over uit haar nest als ik dit intyp loopt er toch een traan over mijn wang van dat ik haar nog bij mij heb want uiteindelijk is zij wel de tante van onze Angel Amani dus de overgroot tante van Madiba en over overgroot tante van Madiba  en haar zusje Shalina haar kinderen en ook van onze Udessa want Udessa is een dochter van Boemba haar zus hahahah best ingewikkeld hé met onze tante Boemba.

                                                                  Onze Boemba bijna 12 jaar oud.Vrijdag 5 januari 2018.

Vanmorgen merkte ik toch dat het toch iets anders was met Madiba gisteren had ze als temperatuur om steeds bij de 38.1 naar 38.4 en vanmorgen na het eten en uitlaten 37.5 en ik zag nu ook dat het slijm wat bloederig was toch een teken dat er nu toch iets meer kan en gaat gebeuren. Vanmiddag liet ze haar eten staan onze zoon Michel voerde haar uit zijn hand en toen heeft ze het nog opgegeten.
Onze dochter Tamara kwam nog even langs met onze twee andere kleinkinderen Yaëla en Djëlano die wilden toch nog even kijken bij Madiba en oma en opa en ze zouden heel stil doen maar ze wilden Madiba even een aai op haar bol doen voor als de kleine beertjes worden geboren.

                                           Onze kleindochter Yaëla met Madiba.

                   Ja en dan geniet ons oudje tante Boemba ook nog van alle aandacht

Kijk oma wat Boemba kan dat kan ik ook heerlijk toch dieren en kinderen.
   Nog even snel met onze dochter Tamara en kleinkinderen een stukje vloerbedekking opgehaald ook al is onze vloer niet glad maar vind dat wel fijn voor Madiba en natuurlijk moesten wij uitleggen waarom we dat deden ja oma dat is fijn voor Madiba zeiden ze in koor .

Onze kleinkinderen hebben toch nog even mee geholpen om de kleine knuffels neer te zetten voor een foto ze weten dat die straks voor de nu nog ongeboren beertjes zijn en daar later  mee mogen spelen en natuurlijk mogen ze die houden.

Vanavond wou Madiba geen eten meer en gaat ze toch steeds meer in de werpkist wel zittend en iets meer hijgerig vanuit de werpkist gaat ze de gang weer in en gaat daar ook zitten met haar dikke buikje
 We zullen zien wat het gaat doen ik probeer jullie op de hoogte te houden van onze tut !!!!

Madiba is inderdaad bezig met de voorbereiding op de komst van haar beertjes.
vanavond heeft ze een paar keer geplast en poept zich leeg ook moest ze nog overgeven tot twee keer aan toe.
je ziet dat ze meer onrustig is loopt en zit dan ga ik even bij haar zitten en zeg dat ze het heel goed doet en krijg nog een dikke kus van haar.  Nog even contact gehad met Anita Vuurman over onze Madiba en kan ik haar altijd bellen mocht het nodig zijn spannend want ik hoorde dat Christel en haar man een baby verwachten misschien zijn ze wel tegelijk bezig altijd maar weer spannend .
Zaterdag 6 januari 2018.
Het is nu 0.08 uur en van slapen zal wel niet meer komen zou het ook niet kunnen hoor ik probeer jullie op de hoogte te houden. maar Madiba is op dit moment toch iets belangrijker maar zal mijn best doen.

Op dit moment is ze druk aan het graven !!!

En op een gegeven kreeg Madiba de drang om te persen en laat ik haar gewoon haar gang gaan waar zij zelf mag bepalen waar ze het wil doen dus ging ze op mijn bank liggen o jee dacht ik nog , haar moeder kreeg ook haar eerste pup op de bank maar toen kon ik er snel wat onder leggen maar nu ging dat helaas niet ik dacht nou we zien wel .

                                                                              Madiba op de bank.

Maar naar haar pers drang ging ze er weer af en liep naar de gang waar ze weer ging graven en ja toen begon ze weer te persen . ( zie nu geboorte)