Geboorte & eerste 7 levensdagen

En ja hoor op 6 januari 2018 om 02.35 uur werd haar eerste zoon geboren nog helemaal in de vlies met alles erop en eraan en deed ze wat ze moest doen om haar zoon uit het vlies te krijgen wat een prachtig gezicht hoe ze dat deed. En toen maar gauw naar de werpkist en ze liep gelijk mee ging liggen en ze werd gelijk een goed moedertje likken- ruiken en gelijk begon hij te zuigen aan haar tepel. Hij krijgt een groen bandje.

En om 03.20 uur werd haar tweede zoon geboren hij heeft een heel heel klein wit stipje op zijn borst en wat doet Madiba het toch zo goed wat ben ik toch trots op mijn meisje. Hij krijgt een geel goud bandje.
         En om 04.40 werd weer een zoon geboren hij heeft ook een heel klein wit borstvlekje hij krijgt een paars bandje
                                                       Madiba is een goede poetst moeder.
                                       En om 0.5.25 uur werd ons eerste meisje geboren.
                                                      Mama Madiba en haar bruine beertjes.

Na een poos wachten toch maar even de dierenarts gebeld en die zou komen om te kijken naar Madiba en kan hij gelijk even kijken naar de beertjes. Na onderzoek toch maar even een foto laten maken of er nog een pup in zit of is het toch de baarmoeder hij heeft ook gelijk naar de beertjes gekeken en alles was goed gelukkig !!!
We konden gelijk komen en dan gaat er toch door je gedachten nou stel dat er nog een pup zit zou die dan nog leven dan krijgt ze een spuit om die pup er uit te drijven en mocht dat niet lukken dan moet ze nog een keizersnede ondergaan nou inwendig dacht ik hoop dat we niets zien, en er was niets te zien een hele opluchting vond ik dat .
Nu gauw naar huis terug naar je 4 beertjes.
Even haar werpkist schoongemaakt en mooi opgemaakt zo kun je lekker weer schoon liggen.

                                                                Trotse mama Madiba
Zo en nu even de sop door de kamer gang keuken zo alles weer fris en alles aan kant nu tijd voor een kopje koffie.
met de beertjes gaat het goed maar het blijft altijd de eerste dagen spannend want ze zijn nog zo teer.
Maar ik hou ze goed in de gaten,

Madiba met haar pasgeboren dochter.

En op zaterdag naar zondag nacht dan valt mij gelijk op dat bij de eerste drie hun navelstreng al opdroogd maar bij reutje paars nog niet en vind hem opeens wel wat meer stilletjes en merk aan Madiba dat ze iets meer afstand neemt van haar zoontje de angst komt bij mij naar boven dit voelt niet goed voor mij. Gelijk de dierenarts gebeld en met 20 minuten zou ze er zijn ik gauw zijn rietenmandje klaar gemaakt kruik erbij in en dat naar de dierenartspraktijk onder het rijden streel ik hem op zijn wangetje en zie dat hij ook begint te snakken naar adem en ik voel dat dit niet goed komt nee hé. De dierenarts keek hem naar en kwam tot conclusie dat het bij zijn naveltje eronder nog niet helemaal dicht was en dat het hem fantaal zal worden en hij snakte naar adem dat kleine ding er zat maar één ding op zo waardig hij geboren werd zo waardig wou ik geen lijdensweg voor hem en hebben we onze kleine beer in laten slapen.
zo fijn  zo teer nog zo kwetsbaar dag kleine beer met je paarse bandje.

Ja en dat raakt tranen liepen over mijn wangen dag kleine beer we hebben je maar even mee mogen maken.
Dan rij ik naar huis en in mijn gedachten hoor ik de vraag die mensen wel eens stellen van hoe oud een newfoundlander wordt ja dacht ik toen maar één dag oud  wat ook bij ons als mens kan voorkomen.
sommige dingen hebben we niet in de hand ook al willen we het zo graag anders zien.Maar dat is hun levensjaren en ook in ons levensjaren we weten het nooit !!!

Maandag 8 januari 2018.
                        Onze trots grote broer en zusje helemaal nat gelebberd door hun mama.
Dinsdag 9 Januari 2018.

Met altijd heel veel verbazing en tederheid blijf ik maar kijken naar die nog kleine voetjes dat kleine notendopje en dat kleine mondje.
Woensdag 10 & donderdag 11 januari 2018
Met onze 3 beertjes en mama Madiba gaat het heel goed ze plassen en poepen goed en drinken goed en komen goed in beweging dat schuift door de hele werpkist heen verder slapen ze nog heel veel. 
Vandaag zijn we ook gestart met Guanita haar eerste progesteron te prikken dus dat is nog even afwachten.

                                                                            Reutje Geel

En zijn de nachten kort maar dat geeft niet daar kom je wel weer doorheen en de dagen vliegen voorbij.
En was ik ook al bezig met de namen van onze drie beertjes wat op hun stamboom komt te staan.

                                                                             Reutje Groen Mama Madiba is zo’n goede en lieve moeder ze verzorgt haar beertjes met zoveel liefde en ze kan er zo naar kijken dat ik dan tegen haar zeg zijn dat jouw beertjes Madiba wat heb je toch samen met Schoko weer prachtige beertjes.

Met alle liefde kijkt ze naar haar beertjes.


Vrijdag 12 Januari 2018.

Ons zusje die drinkt nog bij onze mama wij zijn inmiddels klaar en laten ons lekker verwennen door onze mama Madiba en Inmiddels hebben wij onze echte puppybandjes om behalve ons zusje.


morgen zijn we 1week oud daar kunnen jullie ons verder volgen bij week 1.