Week 6 UPDATE

Zaterdag 17 februari 2018

Vandaag zijn ze zes weken oud maar het Raad van Beheer is er nog niet geweest maar we zijn vanmorgen wel naar de dierenarts geweest om ze hun eerste inenting te geven en om ze naar te kijken maar we mogen de inentings boekjes nog niet mee voordat het Raad van Beheer hier is geweest en als die is geweest gaan we weer naar de dierenarts met onze drietal en dan wordt alles compleet gemaakt.
Hun eerste rit in de auto het is en voelt natuurlijk heel anders voor ze en als er één zachtjes jankt dan volgt de rest maar als ik tegen ze praat onder het rijden zijn ze weer stil. Aangekomen bij de dierenarts nou dat is best spannend voor ze alles wordt naar gekeken en ze hebben zich keurig gedragen en alles was goed nog een wormkuur mee en we gaan weer lekker naar huis.


En nu mogen ze weer lekker bij komen

Dat kleine dopje


Vandaag nog meer groot feest onze Kleinzoon is jarig en wordt alweer zeven jaar de tijd vliegt echt voorbij ik ga eerst naar zijn verjaardag toe en dan ga ik weer naar huis en dan gaat Piet zo moeten we het maar afwisselen want ik laat de pups niet alleen in huis.
Zondag 18 februari 2018 
Vanmorgen kwam onze zoon nog langs met onze kleindochter Sherita ze is net 3 jaar en ik ging net voor onze 3 tal het eten klaar maken ze let altijd zo goed op en ze legde al een kleedje neer waar de eetbakjes op komen te staan en zette dat netjes neer waar het altijd staat voor ze nou dat hebben ze heel goed door ons 3 tal het janken en piepen begint dan en dan zeg ik altijd niet huilen jullie krijgen zo eten dus onze kleindochter zegt niet huilen babyhondjes want zo noemt zij ze jullie krijgen zo eten niet huilen oké oma komt eraan.
ze wacht heel netjes dat onze 3 tal het eten op heeft en als ik het weer opruim weet ze dat het speeltijd is voor ze en dat vind ze geweldig je ziet haar genieten in haar zie ik zoveel terug van mijzelf haar liefde voor dieren en hoe ze er mee omgaat ja dat raakt mij maar o zo leuk om te zien het is echt genieten.
vandaag krijgen we weer puppy bezoek en gaan onze bolletjes wol naar buiten.
Het was weer een gezellig weekend!!!

Maandag 19 februari 2018

Vanmiddag weer een puppy bezoekje en wat werden ze weer verwend met lekkers en een speeltje waar ze helemaal dol op zijn.

Dinsdag 20 februari 2018.
vanmorgen toch maar even gebeld naar het Raad van beheer want vond het toch nu wel lang duren maar in verband met de drukte en vakantie wat ik wel begrijp weet ik nu dat ze morgen langs komen.
vanmorgen nog bezoek gehad van mensen die ooit een newfoundlander hadden gehad en die wilden zo graag komen kijken en knuffelen want hij blijft kriebelen als je er ooit één hebt gehad dat begrijp ik volkomen maar om een heel goed besluit te nemen voor de toekomst ja dat zat er niet meer in maar om het gevoel nog een keer te mogen herbeleven hoe het weer voelt om ze te knuffelen en het gouden karakter dat is dan ook heel mooi en hun verhaal over hun Bella daar kan ik dan ook van genieten.
Woensdag 21 februari 2018.

Marsha het speeltje wat ze hebben gekregen van je afgelopen maandag is een groot succes !!!


Wat zijn het toch vrolijke beertjes reutje groen is zo dikke kussekont ja ik hou daar wel van.
Bij hun etensbakjes is hij het die het erg langst over doet om zijn eten op te eten maar ook de andere bakjes nog naar kijkt hij is ook zo leuk.


Ja en vanmiddag lekker naar buiten ze hebben zo genoten speelden hoorden zoveel geluidjes zo leuk om dat te zien. Hun tunneltje en ja reutje groen rent er gelijk door heen en Ayla ook maar onze reutje geel moet je eerst wel lokken met een paar kleine brokjes er in te gooien.En onze Madiba houd de wacht zogenaamd hahaha die vind alles goed

Ayla let wel heel goed op bij alles wat ze ziet en hoort.

En het spelen vinden ze helemaal tof


En dan komt er zo groot ding de straat in rijden met veel geluid en lawaai nou moest je ze eens zien kijken en opletten zo kostelijk om te zien

Ja en dan hier smelt ik altijd van moeder en haar beertje zoveel liefde straalt er af en rust en veiligheid.

mmmm dat smaakt ook wel lekker hé Moreno


Even bij mijn mama Madiba kijken

Ja het waterbakje eigenlijk hun drinkbakje maar ze zitten ook graag met hun berepootjes in het water

ons 3 tal bij hun mama Madiba een genot om ze zo te zien bij elkaar

En dan weer naar binnen nu even weer lekker slapen


En ja dan komt er bezoek Tamar van het Raad van Beheer om ze te chippen nu wordt bij de reutjes hun naam die wij hebben bedacht gekoppeld aan hun stamboom en mogen de mensen zelf weten wat voor naam ze zelf gaan geven hun D.N.A afnemen hun stamboom nummer en alles klaar te maken voor hun stamboom dat wordt dan opgestuurd weer naar het Raad van Beheer en dan worden later de stambomen opgestuurd naar ons en kom ik ze persoonlijk langs brengen kan ik ook gelijk zien waar ze wonen hoe ze opgroeien en hoe het met ze gaat en om ze te knuffelen en misschien zijn er nog vragen.
Eerst wordt onze Madiba haar chip gecontroleerd als zij ook de echte mama is onze 3 tal en wordt afgelezen van haar stamboom ja en ze is het echt hoor hahaha.Het D.N.A profiel van hun papa Schoko is al bekend bij het raad van beheer.

En nu volgen onze 3 tal  eerst reutje groen die wordt gekoppeld aan SCHOKO UUT OONS BEREHUUS hij wordt vernoemd naar zijn papa Schoko omdat ik in hem daar veel van terug zie dus komt hem die naam toe.
wat een grote jongen ben je geen kik gegeven trots op je hoor lekker joch.
De chip wordt ingebracht en later weer gecontroleerd door Tamar

En nu wordt er een swab afgenomen van zijn wangslijmvlies door middel van een groot wattenstaaf en dat komt in een speciaal buisje en wordt opgestuurd naar een laboratorium Van Haeringen Group daar worden de D.N.A. profielen van de ouders vergelijken met de D.N.A profielen van de pups en kijken ze als de afstamming klopt.

Nu volgt reutje Geel

hij wordt gekoppeld aan de naam MORENO UUT OONS BEREHUUS wat betekend beer.


En als laatste onze tut AYLA UUT OONS BEREHUUS.


zo ook weer klaar ze hebben zich zo keurig gedragen goed zo lieve mooie beertjes love you.
en nu even weer in jullie huisje

Donderdag 22 februari 2018.


Vrijdag 23 februari 2018
Alles aan het voorbereiden de puppyboeken klaarmaken voor de nieuwe toekomstige baasjes en nog zo veel meer
De tijd vliegt er door heen lijkt het wel maar ze zijn zo tevreden ons 3 tal morgen worden ze alweer 7 weken tussen door krijgen we ook nog heel veel bezoek gezellig !!!
Vanavond nog naar Appeldoorn voor de fokkers vergadering van de NNFC
We gaan nu verder in week 7