Week 1 UPDATE

Vandaag zijn onze twee zwarte beertjes 1 week oud en ze doen het heel goed Guanita geniet er enorm van om moeder te zijn zo leuk om te zien het eerste wat ze doet is verzorgen dus de kontjes worden gepoetst ze laat ze plassen en geeft ze liefdevolle lebbers  en dan gaat ze uitgebreid liggen om ze te voeden.
Ze vervuld haar moederrol uitstekend en dat voor de eerste keer trots op haar. Net als onze Madiba is zij ook heel makkelijk onze andere honden mogen een kijkje nemen in de werpkist en lopen ook gewoon door de huiskamer met het voeden geven we haar alle ruimte maar eigenlijk doen onze honden dat al uit zich zelf als zij de werpkist in gaat zoeken hun een plekje ergens anders behalve onze  oude Boemba die mag er steeds bij zijn van ze maar die zoekt toch altijd haar eigen plekje op in de huiskamer.
Naar dat ze klaar is met voeden  en ja de gebruikelijke lebbers die ze dan nog eens weer geeft zoekt ze meestal even een rustplek voor haar zelf en dat mag ook als ze daar behoefte aan heeft. Dan kan ik intussen de werpkist schoonmaken en hun bedje weer verschonen en doe ze dan even in hun rietenmandje.

In het rietenmandje

Hun bedje weer verschoond

En nu lekker drinken bij mama beer Guanita

Dat kleine tongetje en dat kleine pootje zo lief

En nu gaan we weer lekker slapen om verder te groeien.

Ja en natuurlijk hoort hun  papa beer er ook bij Satisfy Bear Bob Jelängerjelieber  een prachtige jonge beer met een prachtig karakter

Donderdag 29 maart 2018  8 dagen oud
Liefde vol kijkt ze naar haar twee dochters die bij haar drinken.

Vandaag bezig geweest met de namen voor hun stamboom die 10 dagen voor hun geboorte opgestuurd moeten worden naar het Raad Van Beheer.
Vanmiddag moest ik onze kleinzoon van school ophalen dat doe ik elke donderdagmiddag en natuurlijk oppas bij de kleintjes.
Ik vertelde hem de namen van de hondjes en hij begon gelijk te zingen waar haar naam in voor komt moest zo lachen dus de naam is wel een hele vrolijke naam dus probeerde ik mee te zingen kende het hele liedje niet maar die leerde hij mij wel even zong ik het weer verkeerd dan zei hij oma je zingt verkeerd en zong hij het weer voor hij moest steeds lachen als ik het verkeerd zong samen hadden we dikke pret.

Die kleine dikke kontjes

Vrijdag 30 maart 2018 9 dagen oud
Ze groeien goed onze meisjes en zijn zeer tevreden pupjes vandaag heb ik ze iets bijgevoerd had toch het idee vandaag dat ze toch iets minder moedermelk binnen kregen nou zo nep speen in hun mond dat is echt niet zo lekker als ze de echte tepel gewend zijn maar ze dronken het toch wel op dus was mijn gevoel toch wel weer goed straks mogen jullie weer de echte tepel hoor.

Weer lekker drinken bij hun mama Guanita

Dat kleine zwarte dopje hun neusje vind dat altijd zo lief gezicht  die kleine oortjes en die kleine voetjes en hun voet zool kussentjes en hun oogjes nog gesloten net als hun oortjes maar ruiken met hun nog kleine dopje als de beste dan is het nog zo onvoorstelbaar dat dat straks zo groot wordt.Zaterdag 31 maart 2018 10 dagen oud
Onze dag begint al weer vroeg onze Guanita ligt de kleine beertjes te voeden terwijl ik bij haar zit in de werpkist lekker ontspannen terwijl ik haar zelf lig te kriebelen wat ze heerlijk vind zo af en toe beurt zij haar hoofd iets op kijkt mij dan met haar ogen aan en zeg ik tegen haar dat ze het zo goed doet en dat ze een goede liefdevolle moeder is voor haar twee prachtige dochters een dikke kus krijgt ze dan van mij krijg een lik terug.
Hun bedje weer schoongemaakt even gewogen dan is het  nog even knuffeltijd met hun en mij en Guanita en dan weer lekker slapen tot de volgende voeding.
tussen dag 10 en dag 14 gaan langzaam de oogjes los en hun oorgang open zodat ze kunnen zien en horen dat is zo leuk om te zien hoe die ontwikkeling gaat.Zondag 1 April 2018 11 dagen oud en het is eerste paasdag.

 

 

 

 

Iedereen hele fijne paasdagen toegewenst !!!!!
Vanmorgen zijn onze kinderen en kleinkinderen er geweest en hebben we gezamenlijk lekker gegeten en natuurlijk hebben onze newfy’s ook allemaal lekker een ei bij hun maaltijd gekregen.
En vanmiddag een lange wandeling gemaakt met onze newfy’s en Jennemiek met Bruno  behalve Guanita die bij haar meisjes wilde blijven en onze Boemba heeft een korte route gelopen heerlijk even lekker in de buitenlucht.

Hierbij willen Guanita en Bob u laten weten hoe hun twee dochters gaan heten.
ZWARTE BEER LOLA UUT OONS BEREHUUS
ZWARTE BEER LENTE UUT OONS BEREHUUS
En dus toen ik onze kleinzoon vertelde wat voor namen de meisjes kregen en bij de naam Lente begon hij vrolijk te zingen.
Hij zong heel vrolijk
De lente is weer in’t land
Zie de bloemetjes aan de waterkant.
Hé, kijk! Daar vliegt een kanariepiet
“Twiet, twiet, twiet” zingt ‘ie want de lente is weer in’t land
Dus het was één en al vrolijkheid en we hebben samen zo gelachen maar onze kleinzoon vond de namen prachtig.

Maandag 2 april 2108 12 dagen oud tweede paasdag


Gisteravond zag ik een mooie nog kleine glinstering in hun oogjes dus ze gaan hun oogjes openen 

 Vandaag zijn Maureen en Marco nog langs geweest baasjes van Bob en kijken met ongeloof hoe groot ze al zijn
en gegroeid ja ze doen het heel goed .

Hier zijn ze net geboren                                              En hier bijna twee weken oud

Dinsdag 3 april 2018 13 dagen oud
Ja hoor ze hebben hun oogjes open dat is zo leuk om te zien die kleine kraal oogjes nu hebben hun gezichtjes meer karakter
ook kunnen ze nu horen zie je die kleine oortjes bewegen als ik een geluidje maak en dan kijken ze je aan ach zo lief om te zien.

Je ziet ze ook al veel meer bewegen proberen op hun pootjes te staan en wankel lopen ze dan naar voren en laten ze zich weer vallen op hun kontjes
dat is echt zo leuk om te zien moet er ook om lachen het is echt genieten maar dat is het altijd.
ja en verder slapen ze ook nog wel veel natuurlijk het zijn twee zeer tevreden pups.

We gaan nu verder naar week 2 !!