Week 2 UPDATE

Woensdag 4 april 2018 vandaag zijn Lola en Lente 14 dagen oud

Vandaag krijgen ze hun eerste wormkuur
Mama Guanita is stapel op haar meisjes ze verzorgd ze met zoveel liefde

Vandaag staat op het programma om deze week onze honden te wassen en te trimmen Piet is vandaag thuis dus kan ik met hun bezig zijn en ben er nog even zoet mee begin maar met ons oudje Boemba van 12 jaar die vind het heerlijk en staat ook nog gewoon op de tafel ze denkt ook altijd dat ze dan op show gaat want in het verleden was dat ook altijd zo ze genoot daar altijd zo en Udessa krijgt haar schoonheids behandeling dus kan nog even vooruit.

Ja slapen op de rug is ook heerlijk 


Donderdag 5 april 2018 15 dagen oud
Goedemorgen allemaal


Zo het was een latertje vannacht gisteravond meestal ga ik even tussen de avondvoeding en de nachtvoeding even slapen maar gisteravond naar de avondvoeding ben ik nog verder gegaan met Udessa af te trimmen de  Oma van onze twee meisjes en was vannacht klaar om twee uur maar dan ziet ze er ook weer keurig uit maar toen kon ik later samen met onze Guanita haar dochters doen dan maar een kort nachtje het is niet anders ook weer een heel tevreden gevoel dat Boemba en Udessa weer helemaal klaar zijn zal vandaag wel even een foto maken van ze. En vandaag is onze Aislinn aan de beurt om een trimbeurt te krijgen dus kan vandaag nog even vooruit

Ze ligt helemaal ontspannen te slapen 

Vrijdag 6 april 2018 16 dagen oud

Met onze twee meisjes gaat het uitstekend zo af en toe hoor je een blafje en zie je ook dat ze met elkaar gaan spelen
en verder slapen ze ook nog veel en mama Guanita verzorgd ze uitstekend.

Vanmiddag moest ik met onze Boemba naar de dierenarts zij heeft al jaren een vetbult aan de zijkant zitten goedaardig en altijd was het advies niets aan doen laten zitten maar hij is geknapt en dat is geen mooi gezicht en het ruikt ook niet zo prettig even kijken wat de optie is voor haar onze oude Boemba met een zetje gaat ze de auto nog in en dat vind ze geweldig aangekomen bij de dierenarts gaat ze mooi bij mij liggen en kijkt mij aan met haar oogjes ik zeg even laten kijken naar je plek maar je gaat gewoon weer mee naar huis hoor en ja wat onvermijdelijk is wat ik al vermoede  ze moet een operatie ondergaan om het weg te laten halen a.s dinsdag wordt ze geholpen ondanks dat ze het nog heel goed doet  zie ik daar wel tegen op meer de angst van dat ze er niet in blijft
natuurlijk moet ik positief denken maar ja ze is wel 12 jaar en ze krijgt wel een narcose en ze is wel mijn meisje die al zolang bij ons is dus mijn gedachte gaan is wel normaal dat dat door je hoofd gaat maar we gaan er voor.

Zaterdag 7 april 2018 17 dagen oud

Vandaag  zijn onze twee meisjes iets van slag maar weet de oorzaak ze krijgen hun tandjes door boven en onder en dat is wel gevoelig en de ene heeft daar iets meer last van dan de andere en zoeken ze steun bij elkaar.Het is heerlijk weer en de kraaien zoeken en pikken bij ons achter thuis de haren op van onze newfy’s om hun nesten te bouwen nou die liggen er straks wel lekker warmpjes bij.
Zondag 8 april 2018 18 dagen oud

Gelukkig gaat het weer iets beter met ze en voel hun gebitjes met wat er door is gekomen nog een paar die er tegen aan hangen om door te komen.
vandaag komen Maureen en  Marco nog op bezoek .En kreeg ik eind van de middag nog een berichtje van de baasjes van Noah zoon van onze Madiba ze waren vlak bij ons in de buurt als ik het leuk vond dat ze even langskwamen om Noah te laten zien en dat ik hem nog even kon zien en knuffelen nou daar zeg ik geen nee op.

Noah even op bezoek en ja dan hoort hij mijn stem dat is zo mooi om te zien de herkenning tussen hem en mij 

En het houden van dat zal altijd zo blijven want een prachtige knullie zo trots op ze en hoe de baasjes met hem omgaan
en met de voeding die hij krijgt en hoe ze op zijn gewicht letten en dolblij zijn ze met hem ik zei nog laat hem maar hier ik hou hem wel
zie in hem zo veel van onze Alice terug maar ook onze Bowie dat had ik als pupje al bij hem vond dat ook best wel moeilijk om hem toen te laten gaan hahaha bij alle drie eigenlijk wel bij alles wel maar ja ik kan niet alles aan houden.
maar dan is het zo fijn om hem even te zien en te knuffelen zo leuk echt genieten kan ik daar van

Even spelen met elkaar

Even water drinken alles is nog herkenbaar voor hem zo leuk en ja dan moet zijn mama Madiba er ook nog wel even bij zij is geheel uit de vacht gegaan naar dat haar beertjes zijn vertrokken maar dat is ook wel normaal dat hoort er ook weer bij dat groeit snel weer terug.
Nou Noah keek eerst even van wauw jij bent wel groot maar daagde zijn moeder toen snel uit om het spel te spelen maar Madiba is echt heel voorzichtig met hem en de herkenning tussen mama beer en haar zoon moest wel even een traantje pikken ik vind dat zo mooi om te zien.

Noah in actie om zijn mama Madiba uit te dagen voor het spel maar zijn moeder is voorzichtig met hem.


Hier vertel ik onze mama Madiba hoe leuk het is dat haar zoon even langs komt en hoe zulke knappe kinderen
ze heeft samen met Schoko we hebben deze combi twee keer gedaan en ik ben daar zo tevreden over in alles
ik zou het zo weer doen maar als alles mee zit hebben we dit jaar nog veel nieuws te melden.

Dag lieve mama Madiba
leuk hé dat ik even langs wip bij jullie 
Hier zeg ik hoe trots ik op zijn baasjes ben hoe ze met hem omgaan in zijn opvoeding en voeding en dat ze dat goed opvolgen
en hun liefde voor onze kleine beer dat is heel belangrijk voor mij.
Je neemt maar niet zo maar een newfoundlander in huis het er komt best veel bij kijken in alles om zo kleine beer op te voeden en hoe gaan we er mee om  de verzorging van hun vacht . Noah en zijn broer en zusje gaan ook naar de hondenschool om daar samen in het gezin een team te vormen want nu is hij nog een kleine beer maar straks wordt het een hele grote beer met wat kilo’s erbij en veel sterkte dan is een opvoeding heel belangrijk.


Mama Madiba houd de wacht

Veilig bij zijn moeder

En vertrekt Noah weer naar zijn eigen huisje maar binnenkort komen we langs bij hem en zijn broertje en zusje
echt zin in. Dank je wel Fam. Waterlander ontzettend lief van jullie om langs te komen met Noah heb er ontzettend van genoten

maandag 9 april 2018 19 dagen oud.
Lekker slapen en allebei helemaal in dromenland


Dinsdag 10 april 2018 20 dagen oud
Vandaag wordt onze Boemba geopereerd ze heeft een vetbult en die is geknapt en ze moet daar aan geholpen worden want het is een open wond en het is ook geen aangenaam gezicht en het ruikt ook niet zo fijn. Zie er als een berg tegen op want ja ze is wel op leeftijd 12 jaar en er kunnen altijd complicaties optreden en de narcose alles flits door je hoofd wat heb ik toch al veel met haar gedeeld in haar leven en zij met mij hou ontzettend van haar. Maar we moeten ook positief denken dat ze er door komt maar het zal een lange dag worden totdat ik het telefoontje krijg dat het achter de rug is.

En intussen gaat het verzorgen van onze twee meisjes ook gewoon door samen met hun mama Guanita ze lopen al heel goed en als ze mijn stem horen dan kunnen ze goed piepen hoor !!!ze zingen dan echt in koor haha.

Nog lekker drinken bij hun mama beer

En dan komt het telefoontje dat de operatie geslaagd was maar dat het toch dieper zat dan ze hadden gedacht waardoor het aardig bloede maar bij het dicht hechten stopte toch het bloeden en kwam ze nu weer langzaam bij en mogen we haar om vier uur weer ophalen.
Hé gelukkig en kon toen een diepe zucht maken van opluchting.

Foto 1 zo zag het er uit                      en zo zag het eruit naar de operatie

Zo tevreden meisjes

We gaan nu verder in week 3