Dracht Lente

Op 5 & 6 november 2020 is onze Zwarte beer Lente gedekt door onze Dream-Bay Rainbow (Bowie) en uit de echo bleek dat onze Lente drachtig is van Bowie een droom die werkelijkheid wordt voor mij en waar ik zo ontzettend blij mee ben en dat ik toch geluisterd heb naar mijn gevoel.
Uit deze combinatie verwachten wij zwart als bruine beertjes.
lente zal omstreeks 7 januari 2021 uitgerekend zijn hier kunt u haar dracht tot bevalling volgen een knuffel van Lente en Bowie.

Onze Lente
Onze Bowie

Op de tweede echo zag ik de nog kleine vruchtjes en voor lente was dat haar eerste ervaring wat natuurlijk best heel spannend is zowel voor haar als voor mij maar wat was ik blij daarmee ik had het gevoel wel al hoor dat ze drachtig moest zijn alle symtonen wezen daar al op maar je wilt toch het zien op de echo en niets is vanzelfsprekend natuurlijk maar het is wel heel mooi om te zien hoe mooi het begint bij een nieuw leven in haar buik en wat nu verder moet gaan ontwikkelen en dan de bevalling enz.
We gaan even terug in de tijd
onze Lente is een dochter van onze Eye Hope Guanita Uut Oons Berehuus en Bob Satisfy Jelängerjelieber.
Bij haar ouders was het liefde op het eerste gezicht toen ze elkaar zagen zulke dingen vergeet ik nooit meer en vind dat ook heel fijn om te zien want het is toch een stukje natuur die ze zelf ook aangeven wie ze wel leuk vinden en wie niet en ik vind dat toch wel heel belangrijk voor ze.


Onze Guanita & Bob hun eerste ontmoeting bij ons thuis

En uit deze combinatie werden twee prachtige dochters geboren die het licht zagen op 21 maart 2018 Lente en Lola en ik was daar zo blij mee.
Lente bleef bij ons en Lola ging bij haar papa Bob wonen.

Lente heeft haar naam te danken aan onze kleinzoon Djélano lente was altijd vrolijk als pup nu nog maar ze wist ook wel wat ze niet wilde of wel wilde eigenwijs maar o zo lief van karakter en ze werden opgevoed door hun mama Guanita die een geweldige zorgzame moeder was voor hun tot het aller laatste moment gaf ze nog borstvoeding maar zij heeft ook echt een gouden hart wat echt in haar lijn wordt doorgeven .
Onze lieve Guanita met haar twee dochters Lente & Lola.
Onze Guanita en Bob worden nu voor het eerst Opa & Oma.
Lente als pup boven op haar moeder die alles goed vond.
Onze Lente als pup.

Over onze Bowie hij is geboren op 21 december 2014 en zijn papa is onze Angel Amani (Alice) Uut Oons Berehuus en zijn mama is Udessa Jélangerjelieber voor mij was dat ook een droom koppel . Bowie komt uit een nest van 7 beertjes waarvan ook onze Madiba zijn zusje is.

Onze Udessa en onze Alice hier nog als jong stel inmiddels wordt onze Alice gauw 12 jaar en Udessa 10 jaar nu ik zo bezig ben met Lente haar dracht komen er vele emoties en gevoelens naar boven bij mij wat was ik blij dat Udessa in mijn leven kwam en dat ik zo hun twee kon koppelen en het was liefde op het eerste gezicht. Onze Alice komt zelf ook uit ouders die zo verliefd waren op elkaar dat zal ik mijn leven nooit meer vergeten onze Luna en Bauke hun kregen toen 13 beertjes gezond en wel waarvan onze Alice bij mij is gebleven mijn oudje van bijna 12 maar wat een newfy is hij een hele goede oude sul met zo hart van goud ja dat maakt nu veel los bij mij .

Onze Udessa met het nest van onze Bowie 7 beertjes.
hahaha onze Bowie hier in het midden boven op de melkberg
Dream- Bay Rainbow onze Bowie
Hier Bowie met onze Udessa zij is echt een oermoeder dus de appel valt niet zo ver van de boom en wat raakt het mij dat ik Bowie daar zo zie zo beschermend bij je mama.
Maar een super lieve mama.
Bowie

ja de dekking van onze Lente en onze Bowie was ook liefde en voor hun nu ook allebei de eerste keer dat ze papa en mama beer mogen worden.
De datum van de dekking 5 en 6 november 2020.
Ja dat bracht mij weer bij onze lieve Boemba hoe bijzonder de datum’s zijn
zij is vorig jaar op 5 november 2019 overleden op een leeftijd van 13 jaar en 8 maanden en op 6 November 2019 gecremeerd zij staat bij ons in huis. Maar ik mis haar nog en toen zij heen ging heb ik haar wat beloofd en ik hoop dat deze belofte in vervulling mag komen door de dracht van Lente en Bowie.

Zo nu even weer terug bij Lente haar vreetgehalte is echt veel ze gaat bij mij avonds achter op mijn stoel zitten met haar hoofd liggend op mijn schouder en als ik mijn vork met eten naar de mond toe breng dan kijkt ze echt zo van nu ik ze pakt het net nog niet af die foto hou je te goed haha.
Ze zit nu op drie keer voeding per dag en ze neemt echt haar rust .
onze andere newfy’s liggen vaak om haar heen en onze jongste Ally Luna is zo lief voor haar kust haar geregeld over haar snuit want zij en Lente zijn vriendinnen en ja Lente speelt nu niet meer met haar dus is dat wel even wennen maar ze leven in een roedel en je ziet hoe mooi ze dat doen en ze weten gewoon dat lente drachtig is ja hun weten meer dan wij kunnen bedenken en dat is zo mooi om te zien hoe de natuur zijn eigen weg gaat leiden ook hierin. Eigenlijk de liefde van een dier en kind is zo puur daar kunnen wij als mens nog heel wat van leren en de newfoundlander staat bekend om zijn gevoelige lieve zachtaardig karakter dus behandel ze ook zo met liefde en respect en duidelijkheid. Tegen stress situatie’s kunnen ze slecht tegen om hun gevoeligheid.

Piet met lente

Ja Lente heeft een goede eetlust het liefst wat maar lekker is ook al heeft ze zelf gegeten dan is het bij ons aan tafel ook nog wel heel lekker en daar maakt ze ook wel gebruik van.

Lente is ook ontzettend lief.

Inmiddels is er wel veel gebeurd onze Bowie en Madiba zijn op 21 december 2020 7 jaar geworden zij zijn broer en zus.

Bowie 7 jaar geworden
Madiba 7 jaar

En op 22 december 2020 hebben wij onze Angel Amani( Alice) in moeten laten slapen bijna 12 jaar en ik had nog zo gehoopt dat hij nog hier bij had mogen zijn maar helaas heeft dat niet zo mogen zijn een enorm gemis van onze allerliefste beer een hart van goud had hij en ontzettend lief.

Lieve Alice hier nog samen jij was hier nog pup met je trouwe ogen
ja en hier ook nog als pup en je witte borstvlekje je oma had dat ook en die heet Alice dus toen jij geboren werd zei Anita kijk een Alice en ook al was je stamboom naam Angel Amani je roepnaam bleef Alice en wat hielden we van jouw allemaal zoveel nu ik weer al je foto’s zie doet het zo zeer van binnen maar wat heb je toch veel gegeven aan ons .
Hier ben ik met je oma Alice waar je naar vernoemd bent haar witte borstvlekje ook zo lieverd.
En hier links met je dochter Madiba en links je kleinzoon Noah zoon van onze Madiba.

Lieve Lente ben zo trots op je wat doe je het geweldig je zoekt je rust op en inmiddels voel ik je beertjes bewegen in je lichaam vind dat altijd zo geweldig gevoel het leven in je.
En de werpkist staat ook in de kamer en alles staat klaar.

lente
Lente met haar oogjes gesloten er gebeurd best veel iin haar lichaam.
Lente in de werpkist zodat ze al een beetje kan wennen en dat doet ze heel goed
Hier Lente haar moeder Guanita die ligt er ook al in ahaha
En dinsdag kregen we dit per post bezorgd
En er zat een geweldig mooi boeket bloemen erin met een kaartje het was van mijn baas Resa en zijn vrouw Mirjam en dochter Kim ja moest zo huilen zo lief van ze.

Zo langzamerhand gaan we aftellen met onze lieve Lente ze heeft een mooie volle bolle buik en hoop dat alles spoedig verloopt met haar alles is voor haar nieuw dus ook de geboorte van haar eerste beertjes en ook voor onze Bowie natuurlijk . En onze Guanita wordt dan voor het eerst oma en Bob voor het eerst Opa.

papa van lente hij wordt voor het eerst opa.

Ik heb altijd iets gehad met de dood- leven- en het licht ik zeg altijd dat hoort bij mij als kind al.
En bedacht ik mij ineens ik heb nu met alle drie te maken.
De dood van onze Alice het leven in onze Lente nu moeten onze beertjes nog het licht zien.
Ik weet dat de geboorte van lente haar beertjes veel met mij zal doen.
maar ben ook heel benieuwd met wat komen zal.
Morgen beginnen we met temperaturen zodat we haar een beetje in de gaten kunnen houden.
We wensen iedereen een prettige jaarwisseling tot morgen !!

1 januari 2021

We wensen iedereen een heel gezond liefdevol 2021 toe
Met Lente gaat het nog steeds goed goede eetlust nog maar ze moet er wel tonijn in hebben .
Ook is ze steeds meer aan het graven en haar buikje is tonnetje rond
Ze wil niet meer zo ver lopen alles gaat haar toch iets meer in de weg zitten maar dat geeft niet dan gaan we korte stukjes lopen geen probleem.

Zaterdag 2 januari 2021
Lente was gisteren wat meer onrustig en het graven gaat haar goed af het eten smaakt nog goed maar het temperaturen vind ze maar niets dan gaat ze echt zitten met van ga a.u.b. weg met dat ding kan me daar ook wel wat bij voorstellen dus heb het ook maar niet gedaan we proberen dat morgen nog wel eens .
Ik slaap al op de bank bij Lente en dat is een veilig gevoel voor ons beiden gisteravond was ze wel heel aanhankelijk en was ze steeds aan kusjes geven

Zondag 3 januari 2021.
Vannacht was ze weer aan het graven en en zocht ze ook weer haar rust op eten dat deed ze prima vanmorgen maar ze bepaalt nu wel hoever ze nog wil lopen buiten maar dat is ook goed .
Onze andere newfy’s hebben heel goed in de gaten wat er afspeelt en wanneer Lente ligt dan zijn ook vaak Udessa Aislinn en haar moeder Guanita bij haar ze liggen dan vaak bij haar.
Onze kleindochter Sherita kwam al weer met een grote knuffel voor Lente

Lente in rust
Dank je wel Elsemieke voor je mooie tekening prachtig gemaakt hoor

Oma die is voor lente en haar beertjes hoor !!

De panda beer die Lente heeft gekregen van onze kleindochter Sherita

Maandag 4 januari 2021

gisteravond was lente weer wat onrustig er gebeurd best veel in haar lichaam en dan komt ze bij mij liggen op de bank zachtjes hoor ik haar dan wat kreunen en is ze wat hijgerig ze legt dan haar hoofd op mijn schoot en zachtjes zit ik haar dan te kriebelen dan vind ze dan wel lekker merk ik aan haar.
Even later gaat ze voor de bank liggen zodat ik haar nog kan kriebelen en merk dan dat ze weer rustig wordt en in diepe slaap valt heel zachtjes leg ik dan mij hand op haar buik om de kleine beertjes te voelen een geweldig gevoel is dat ik laat haar mooi slapen zodat ze een goede nachtrust heeft.
Vandaag heb ik even haar voetjes bijgeknipt gewoon liggend op de grond en wat licht geborsteld.
En heb ik onze Guanita nog even op de trimtafel gehad en onze Ally-luna
zo die zijn weer klaar beiden zijn ook nog loops geworden maar daar wachten we nog even mee eerst maar onze aandacht op Lente vestigen .
Haar eten heeft ze niet helemaal opgegeten maar mijn eten is lekkerder volgens lente ze is wel een echte lekkerbek in haar dracht hahaha .
Vanavond liet ze weer wat slijm los we wachten gewoon rustig af van hoe en wat en wanneer .

Dinsdag 5 januari 2021.
Gisteravond een beetje hetzelfde met Lente maar wat wel heel lief was dat toen Lente bij mij lag voor de bank kwam haar mama Guanita bij haar liggen en kuste haar om haar hoofd waarop ik zei wat doet je dochter het toch goed hé en jij mag straks oma zijn hoe leuk is dat voor haar onze Guanita is ook een schat van een newfy ik vind het vooral heel mooi om te zien hoe hun onze lente steunen.

links onze Guanita de mama van Lente zij steunt haar dochter door dik en dun ik vind dat zo lief om te zien hoe mooi ze dat doen in de roedel en ben dan ook reuze trots op ze
Lieve Lente ben super trots op jouw je haar wat in de war maar dat geeft ook niets

6 januari 2021.
lente laat sinds gisterenavond het eten staan en vannacht was ze weer onrustig en dan ligt ze weer in een diepe slaap en ik hou de wacht hahaha
kan dan toch niet slapen heb voor de zekerheid de warmtelamp maar aan gedaan en onze andere honden zijn verplaats naar achteren.
Zodat Lente haar rust krijgt en kan nemen .
En dan loop ik nachts met mijn zaklampje op het grasveld met een handdoek voor de zekerheid.
Want ja soms wil ze er uit .
Vanmorgen wou ze ook niet eten ze is ook hijgerig en zo af en toe is ze aan het graven en wil ze meer naar buiten toe.
Ze is wel heel erg aanhankelijk aan mij maar ja er gebeurd natuurlijk ook wel heel wat .
Hou jullie op de hoogte zover ik kan !!

Ally luna houd de wacht vanmorgen.
Lente denkt oké ga ik ook nog even kijken
ik kan aan haar oogjes zien dat er nu iets meer afspeelt door hoe ze mij aan kijkt.

7 januari 2021.

Lente houd de spanning er wel in vannacht was het weer hetzelfde maar vanmorgen zag ik wel wat meer verschil.
vandaag is het de dag dat ze uitgerekend is ze zit op dag 63 als ik uitga van haar eerste dekking . heb vanmorgen toch maar even onze dierenarts gebeld met de info die ik had en we hadden afgesproken dat ik eind deze middag weer zou bellen. Ja je maakt je altijd wel zorglijk natuurlijk het is ook niet niets zo bevalling maar we geven haar de tijd.
Haar temperatuur is ook van 38.3 naar 37.4 gegaan en ze is onrustig loopt staat gaat heel weinig liggen heeft niet gegeten ook heeft ze nog gebraakt dus alles wijst er nu wel op dat het nu is begonnen. Voel haar beertjes wel bewegen dat is altijd een opluchting maar het exacte voel je nooit maar als ik het maar voel bewegen dan ben ik ook gerust.
En dat het door gaat zetten natuurlijk en voor haar is dit ook nieuw haar eerste nest dus dan kan het ook wat langer duren.

Lente die hijgerig is en blijft staan.

Maar ze kon ook zomaar even op de stoel springen ons tonnetje

Lente met haar brede rug .

Onze zoon Michel kwam nog even langs wat was lente blij om hem te zien ze heeft met hem ook een liefdevolle vriendschap en anders om ook.
Hij moest toch nog even voelen aan haar buik en dat maakt haar niets uit je krijgt dan zelfs een dikke lebber.