Dracht Ally-luna (nieuw)

Onze Shallow Ally-Luna is drachtig van Amazing Jackson Of TJ’s Princess
Uit deze combinatie verwachten wij zowel zwarte als bruine beertjes

Jackson en Ally- luna

Op 23 en 24 september 2021 is onze Ally-luna gedekt door Jackson en uit de echo bleek dat onze Ally-luna drachtig bleek te zijn wat ik al vermoede.
Wat ging er voor af.
Ik ben eerst afgereisd naar Duitsland samen met Roos om Jackson zelf eerst te ontmoeten en zijn baasjes Janine en Theo en zijn moeder Nugget.
De ontmoeting vond plaats bij Sven en ik zag Jackson en hij kwam gelijk al op mij af hij was zo lief dikke lebbers kreeg ik van hem en hij is een mooie imposante reu die nog volop in zijn ontwikkeling zit en hij is mooi groot en een paar dikke poten en zijn blik uit zijn ogen die zeggen ook veel .
Ik vind hem mooi in elkaar zitten en met zijn grote past hij ook bij onze Ally-luna.
De ontmoeting tussen zijn baasjes was ook heel leuk Janine had taart gebakken met vanille room.
En hun vertelden veel over hem en over zijn moeder en zijn lijn die er achter zit.
Maar we hebben ook veel gelachen ik kreeg koffie en omdat ik mij koffie met melk en suiker drink zag ik naast de taart een pakje staan waar ik van dacht dat hij koffiemelk was ik dacht nog wel toen ik het inschonk zal die nog goed zijn want het was wat dik en opeens hoorde ik Janine roepen Roelineke dat is de room voor de taart die ik dus in mijn koffie had gedaan nou volgens mij kon dat niet zo raar smaken iedereen lag dubbel van het lachen maar ik moet zeggen het smaakte heerlijk hoor .

Jackson zijn mama Nugget zij is 10 jaar en 6 maanden

En dat is het moment aan gebroken ik en Roos rijden donderdagavond af naar Duitsland en Sven begeleid de dekking omdat het voor onze Ally-luna de eerste keer is wil ik gewoon dat het voor haar een mooie natuurlijke dekking wordt waar de honden centraal in staan dat ze elkaar gewoon kunnen begroeten enz .
Wij vinden het best spannend hoor want ik kan de reu nog zo mooi vinden en lief vinden maar uiteindelijk moet onze Ally-luna hem leuk vinden en zij moet die klik er mee hebben.
Nou die klik hadden ze wel dat was mooi om te zien en alles verliep prachtig wat was ik toch trots op haar en ook op Jackson hij deed zo lief en was heel rustig met haar een dekking zoals ik ze graag zie en waar ik dan een goed gevoel bij heb .
Jackson & Ally-Luna
Ja we waren heel blij en daar moest ook gedronken worden.
een drankje voor de mooie afloop

En nu is het afwachten maar toch zag ik al gauw dingen aan Ally-luna waarvan ik al dacht nou ze moet haast wel drachtig zijn ook voelde ik al wel een verdikking . En dan is het zo ver de echo bij de dierenarts wat doet ze het toch geweldig en ja hoor ze kwamen gelijk al te voor schijn de kleine vruchtjes wat was ik blij.
We gaan nu genieten van haar dracht en alles wat daar bij komt kijken.

de nog kleine vruchtjes die door elkaar zweven.
En kregen we van Mark en Roos een prachtige taart met hun foto erop we hebben er heerlijk van gesmuld en ook heeft onze Ally-luna een stukje gehad dat heeft ze wel verdiend.

Even over onze Ally-luna zij is een dochter van onze Aislinn en Tucker en zij komt zelf uit een nest van 7 beertjes 4 zusjes en 3 broertjes.
En haar naam is Shallow Ally- luna naar de film From A star is Born en luna komt van haar overgroot oma weg waar ze veel op lijkt. En Ally dat komt ook nog meer weg van onze eigen reu dat was zijn koosnaampje Angel Amani Alice en Alice komt weer van zijn oma weg.

Mama van Ally-Luna onze Aislinn
Tucker papa van onze Ally-luna

Onze Ally-luna heeft al een aardige vreetziekte dus krijgt ze nu ook meer eten en dat verdelen we nu over 3 keer per dag.
verder doet ze het heel goed ze krijgt al een aardig buikje maar ze mag graag aangehaald worden en ze blijft ook de hele tijd bij ons in de buurt .
En mag ze ook graag op de bank liggen.

lekker op de bank liggen
Ja en dit doet ze het liefst knuffelen en met Piet heeft ze wel een hele nauwe band hun zijn stapel op elkaar .

Jackson.
De papa van Jackson
De Opa van Jackson van zijn mama’s kant
en de Opa van Jackson rechts links sta ik met onze Boemba
Jackson zijn Opa werd daar het beste van het ras van de reuen en onze Boemba van alle teven ja dat waren nog eens tijden zulke mooie herinneringen.

Toen ik voor jackson koos voor onze Ally-luna en hij is zo lief moest ik aan zijn naam denken en als we richting Duitsland gingen dan zong ik in de auto het liedje van Johnney Cash & June Carter Jackson We got married in a fiever I’m goin’ to jackson look out jackson town.
We hadden grote schik en moesten ook lachen ik heb het zelfs voor jackson gezongen nou hij ging mij gelijk kusjes geven haha .

Ja en onze jongste kleindochter Sherita dit vind het maar weer al te geweldig en Ally-luna is haar grootste vriendin dus ligt ze samen met haar in de kamer en voelt aan haar buik om de kleine pupjes te voelen haha ik vind het altijd leuk hoe zij reageert daarop maar ook hoe Ally-luna haar gewoon laat gaan daarin.
Dinsdag 9 november 2021
We zitten nu op dag 47 van haar dracht en ze doet het heel goed ze neemt haar rust goed.
In onze Ally- luna zie ik toch veel terug van onze Bayluna en dat vind ik weer heel mooi om te zien.

Ja twee hele speciale newfy’s voor mij onze Boemba rechts onze Bayluna links ja die tijd zal ik nooit meer vergeten met ze ik zal ze altijd in mijn hart dragen dat gaat nooit meer over en als ik naar hun foto’s kijk komt er weer zoveel naar boven daar blijf je van houden ook al zijn ze er niet meer ik heb aan onze Bayluna veel te danken ook aan onze Boemba zij hebben mij veel geleerd en ik ben nog elke dag dankbaar daar voor en dat ik toen der tijds onze Angel Amani (Alice) haar zoon heb aangehouden en dat onze Udessa in mijn leven kwam die heb ik aangekocht en zo kon ik verder met onze lijn en nu hebben wij al 5 generaties op een rij waarvan onze Nala de jongste is met 10 maanden .
Ally-luna en onze jongste Nala zij is een dochter van onze Lente en Bowie
Jackson de a.s papa van onze beertjes

Zondag 14 november 2021.
De werpkist staat in de kamer en zo kan Ally-luna een beetje wennen aan de werpkist zodat ze zich er vrij in kan bewegen en erin kan en uit kan wanneer zij dat zelf wil.

De werpkist
Ally-luna met onze kleindochter Sherita samen in de werpkist

Vandaag gaan we naar onze dochter die is morgen jarig maar we vieren het vanmiddag wel even fijn dat we dat nog even kunnen doen samen

onze dochter Tamara met haar dochter onze kleindochter Yaëla morgen wordt ze 39 jaar van harte gefeliciteerd lieverd dikke kus van ons.

Donderdag 18 november 2021.

We zitten vandaag op dag 56 van haar dracht
Met Ally-luna gaat het nog goed maar ik merk wel dat haar dikke buik best wel zwaar is maar ze loopt nog goed de rondjes mee en het eten smaakt ook nog heel lekker.
Nala blijft dicht bij haar in de beurt en haar moeder Aislinn geeft haar even zo af en toe een knuffel ik geniet daar altijd van ze weten meer dan wij denken en voelen ook altijd iets heel goed aan ze zijn lang niet gek ze hebben meer door dan dat wij denken.

Onze Nala ligt altijd vlak bij haar

Ze is erg aanhankelijk ze wil niets liever dan dat je haar maar aait kriebelt en dan wil ze wel binnen in je kruipen ze is echt een lieverd.
het ongeboren leven voel je heel goed in haar buik ik vind dat altijd zo wonderlijk om dat te voelen en ze gaat er ook helemaal voor liggen hahaha en dan zeg ik ja dat zijn je puppy’s hé die we voelen en geef haar een dikke kus op haar snuit.
Ik merk wel dat ze gaan dalen in haar buik en merk dat ook aan haar ze wordt wat hijgerig dan en merk dat er veel gebeurd in haar buik.

Vrijdag 19 November 2021
Vanmorgen gaan we een foto maken normaal ben ik daar nooit zo voor
maar met het nog wetend in mijn hoofd hoe het met onze Lente verging heb ik toch maar besloten met onze dierenarts om het te doen al hoewel ik vanmorgen toch weer zat te twijfelen ik vind het zo stress gedoe voor ze en ik voorkom dat liever maar dan weet ik wel wat ons te wachten staat en kan ik gelijk aan de bel trekken als ik het niet vertrouw en niet zoals met onze Lente dat we steeds in de auto moeten als ze in de weeën zitten en dan hals overkop nog een foto moeten maken waar toen uit bleek dat er nog 3 inzaten maar later toch nog een keizersnede moest en bleek dat ze het niet hebben gehaald te lang in de bevalling gezeten en dat is intriest voor de pups maar ook voor onze Lente om dat mee te maken. Het gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn en dat doet toch wel heel wat met je met emoties en toch vergeet ik dat nooit meer. Gelukkig waren er nog 4 pups bij ons in de werpkist thuis en daar is onze Nala van en ik ben zo blij met haar.
Vandaar dat we toch maar gingen maar ik zag er wel tegen op maar ze heeft het goed doorstaan haar dikke buik wou er haast niet helemaal op maar het is gelukt we weten ongeveer nu wat ons te wachten staat als alles naar wens gaat maar meer verklap ik niet.
Ze zouden mij de foto sturen maar helaas is dat nog niet gedaan denk door de drukte vergeten maar ik bel maandag wel even zodat ze die nog op kunnen sturen en dan zet ik hem er wel op.

Ze is graag bij Piet hun hebben samen een hele diepe band ik vind dat altijd leuk om te zien ik denk ook doordat ze aanvoelt bij Piet dat hij wat heeft en toen Piet een nieuwe heup kreeg was ze zo voorzichtig met hem in alles.

Het kriebelen vind ze heerlijk
En zo wil het ook nog gekke meid

Zondag 21 November 2021.
We zitten nu op dag 59 van haar dracht we gaan zo langzaam aftellen Donderdag is ze eigenlijk uitgeteld dus we houden haar goed in de gaten.
Het is zo leuk en zo fijn dat onze Udessa dit ook nog meemaakt zij is bijna 11 jaar en de Oma van onze Ally-luna dus wordt ze weer opnieuw overgroot oma .
Ik weet nog als de dag van gisteren dat onze Udessa drachtig was van onze Guanita – Noa en onze Aislinn de mama van onze Ally-luna .
En waar onze Angel Amani (Alice ) de papa van is helaas is hij niet meer in ons midden hij is op 13 jaar en 8 maanden overleden en dat is nu in December bijna 1 jaar geleden en wat mis ik hem toch nog hij was voor mij een newfy zoals ze moesten zijn nog imposant mooie berenkop mooie gesloten ogen en hij had een karakter van goud onze Bowie zijn zoon heeft heel lang er last mee gehad dat hij er niet meer was zo zielig vond ik dat voor hem hij was altijd bij zijn vader zij aan zij waren ze met zijn tweeën en dat heeft op hem best veel indruk gemaakt gelukkig gaat het nu veel beter met hem .

Udessa en onze Angel Amani Alice samen in de werpkist onze Udessa was toentertijd drachtig van onze Alice .

Een prachtige herinnering van onze Udessa die nu nog bij ons is de mama van Aislinn en oma van Ally-luna en groot oma van onze nieuwe beertjes wordt op bijna 11 jaar
En onze lieverd onze Angel Amani (Alice) de papa van onze Aislinn en opa van Ally-luna en overgroot opa wordt van onze nieuwe beertjes wat mis ik je jongen vooral bij jouw foto’s het tastbare en jouw niet meer om ons heen te hebben maar zo fijn dat we zoveel voor elkaar hebben betekend en dat met ons allemaal nooit zal ik jouw vergeten maar geen één hond of pup zal ik vergeten van ons dat blijft voor altijd in je hart.

En nu gaat onze Ally-luna daarin bevallen als het de tijd is.
Ally-luna haar Oma Udessa links en haar mama Aislinn waar is zoveel van hou.
Onze Ally-luna als pupje ik was gelijk al verliefd op haar teefje met het roze bandje
ally-luna rechts roze bandje met haar bruine broertje Enzo en zusje Nina
Ally-luna samen met haar mama Aislinn
Jackson als pup samen met mama Nugget

Ik hou van zulke foto’s zo leuk om dat weer te zien om even terug in de tijd te gaan en nu worden ze binnenkort zelf mama beer en papa beer.
we houden jullie op de hoogte de laatste loodjes !!! Spannend !!!!

Dinsdag 23 november 2021.
Er was duidelijk aan je te zien dat er wat gaande was je temperatuur was gedaald je wou ook geregeld naar buiten om te plassen en daar liep ik met een zaklampje in mijn hand maar je keerde gelijk ook weer om je wou weer naar huis .
Je was druk aan het graven en weer wilde je naar buiten en weer naar huis en ik even keek en zag dat je groene donkere slijm had iets wat mij niet bekend voor kwam ik vertrouwde het niet dus maar even gebeld .

ach er was duidelijk wat met je aan de hand je oogjes zeiden zoveel en wat was je aanhankelijk aan ons maar we helpen je we steunen je door dik en dun .

Woensdag 24 november 2021.
Om 8 uur zaten we bij de dierenarts onze zoon was erbij het groene slijm had ik in een papierendoekje gedaan en in een zakje om het te laten zien.
We hebben nog een echo gemaakt om te kijken hoe het met je beertjes ging maar gelukkig zagen we beweging en hartjes maar niet alles want je hijgde aardig en je buikje vol.

We hadden afgesproken met de dierenarts mocht er ‘middags het nog zo zijn dan deden we een keizersnede.
Ik had nog even gekeken en opgezocht en met wat ik las gaf het mij geen lekker gevoel ik heb gelijk gebeld ik wou geen risico nemen en vooral niet met jouw en je beertjes.

Ik las dat waarschijnlijk de placenta los was doordat waarschijnlijk er een dode pup in zat en dat er dan stoffen vrij komen wat jouw en je beertjes konden schaden en daar moest ik niet aan denken dus gelijk gebeld wij konden komen ik had alles al klaar en op weg naar de dierenarts .
Je werd voorbereid op een keizersnede ja leuk is dat ook niet maar we konden het ook niet zo laten ik zal bij je zijn en je steun en toeverlaat zijn lieve Ally-luna .

En daar lag je ik gaf je een dikke kus ik stond achter je aan je hoofd kant en stelde je gerust en pratte zachtjes tegen je.
Dan kom er een gevoel over je heen en er gaat van alles door je hoofd.
En om half 3 werd je eerste beertje geboren gezond en wel ik hoorde al een kreetje uit dat kleine mondje komen wat was ik blij maar nu nog verder we wisten al dat er 8 beertjes moesten komen want ik had afgelopen vrijdag een foto laten maken omdat ik geen risico wou net als met lente .

En beertje 2 kwam en beertje 3 en beertje 4 en die was zo groot daar had ze haar handen vol aan maar wat deed onze dieren arts het goed . Wat ik wel gelijk zag dat was een wit borstvlekje ik moest even een traan laten onze Alice had ook zo borstvlekje dat raakte mij even onze lieve Alice wat een gemis vind ik dat onze dierenarts keek mij even aan ik zei ja een mooie herinnering aan wat je zo lief en dierbaar is het houden van.
toen moest de andere kant en ja onze dierenarts zag gelijk dat het daar mis was een dode pup en die alles tegen hield voor een normale bevalling .
Best zielig maar wat was ik blij dat we niet zo lang hebben gewacht maar we moesten verder beertje 7 kwam en beertje 8 .

Ik heb nog even gekeken samen met onze dierenarts naar de dode pup die al in staat van ontbinding was heel verdrietig natuurlijk maar wat was ik opgelucht en blij dat ons wat bespaard is gebleven.
We waren er alles was gezond en alles zat er aan dank jullie wel voor het assisteren meiden en onze dank aan onze dierenarts .

Ally-luna en haar 7 beertjes konden naar huis Piet kwam ons ophalen ik wist alleen op dat moment dat er 2 bruintjes waren en 5 zwartjes maar het geslacht nog niet maar dat kon thuis wel eerst zorgen dat onze Ally-luna en haar beertjes verzorgd werden dat is belangrijker.
Onze Ally -luna gelukkig alles weer achter de rug
Hoera lieverd we gaan naar huis!!!!

We gaan nu verder bij geboorte en de eerste 7 levensdagen