Week 5

11 februari 2021.
Vandaag zijn onze 4 beertjes 5 weken oud wat vliegt de tijd toch om het gaat soms wel eens te snel vind ik .
Vandaag maken we een nieuw verblijf voor ze in de woonkamer en leggen we vloerbedekking in de kamer weer een hele klus.
Maar voor een goed doel.

hahaha moet je hem zien kijken
Ja bij hun moeder melk drinken is nog steeds een groot feest
ik wil er ook nog tussen hoor

Ik moet zeggen ik vind ze nog niet zo eten in het vlees of het ligt eraan dat Lente ze nog steeds zo melk geeft of dat ze er genoeg aan hebben want groeien doen ze wel maar toch iets zegt mij van mmm normaal ben ik gewend dat we dikke eetkonten hebben dus sta hier wat raar van te kijken of ze vinden het vlees niet lekker kijk het nog even aan.

En ze spelen volop

Nou we hebben even een nood bedje gemaakt zodat we de werpkist uit elkaar gaan halen en de puppy kennel in huis kunnen zetten maar eerst moet er vloerbedekking gelegd worden in de woonkamer zodat ze geen goede ondergrond hebben om te lopen.
Nou dan heb je het niet koud hoor het is al zeer warm in de woonkamer speciaal voor de pups Lente vind het soms te warm en wil dan even naar buiten toe dat mag ze.

Hoi kleine meid een heel ander uitzicht nu kun je de hele kamer in kijken en de keuken het is wel even wennen voor ze.
hun waterbakje erbij in
maar het went al heel snel

Vanmiddag ga ik even naar onze 3 kleinkinderen wel verdeeld natuurlijk want het is ijspret en ze hebben alle drie schaatsen gekregen en ze kunnen schaatsen haha en dat willen ze natuurlijk oma laten zien en ja dan ga ik niet nee zeggen dat ga ik kijken .
Heb drinken en wat snoepjes mee genomen voor ze en mijn moeder gaat ook even mee Piet is bij de pups die laat ik niet alleen .
Groot feest het schaatsen ze genieten volop de kids en dat is ook heel fijn voor ze even weer wat anders dan al dat corona gedoe even weer iets anders en ja ze hebben dit zo nog nooit mee gemaakt dus dan is het helemaal speciaal. Ik ben reuze trots op ze ze schaatsen zomaar weg en proberen rondjes te maken hahaha ik heb alleen een paar koude voeten maar dat mag de pret niet drukken zelfs warme chocolade melk erbij.
En nu weer naar huis.

dat is een leuk ding
Ik pas niet meer onder de bank

Vrijdag 12 februari 2021.
Vandaag komt het raad van beheer langs om ze te chippen en hun DNA af te nemen en van Bowie wordt het DNA afgenomen en zijn chipnummer erbij Lente heeft al een DNA.
zodat ze kunnen zien dat hun ook daad werkelijk de ouders zijn van ons viertal maar kan je wel verzekeren hoor dat ze dat zijn haha .
Nu hebben zo ook hun naam bij hun chipnummer .
Teefje roze moest nog even piepen ach is ook wel zielig vind ik .

mijn kanjer Bowie papa van onze 4 beertjes
ben super trots op je je bent hier nog niet getrimd maar daar komt volgende week dan gaan we je even wassen en trimmen en dan kun je kennis maken met je 4 kinderen

Vrijdagmiddag teefje roze is iets uit haar doen ze wil bijna niet eten ze heeft wat dunne ontlasting dus maak ik het haar klaar in de fles ze moet eten gelukkig drinkt ze dat op zal het door de chip komen ? kan er anders geen verklaring voor geven omdat zij piepte ik hou haar wel even goed in de gaten . Avonds was ze nog niet helemaal speelt een beetje maar niet wat ik gewend ben van haar eten doe ik haar weer in de fles hopen dat ze morgenvroeg weer beter is anders maar even naar de dierenarts toe.

Zaterdag 13 februari 2021.
ik slaap nog steeds op de bank bij ze zodat ik onze beertjes in de gaten kan houden en vooral teefje roze gelukkig eet ze weer uit zich zelf en poept ze ook weer wat normaal van dikte heb er zelf slecht door geslapen maar dat geeft niet ik maakte mij toch een beetje zorgen om haar maar gelukkig gaat het weer beter ze speelt weer het is nu half 5 in de morgen.

Gelukkig gaat het weer beter met haar ze drinkt ook weer bij haar mama en eet weer uit de trog.

Lente speelt met ze en corrigeert ze ook heel goed je bent een echte moeder beer wat doe je het toch goed.

Lente aan het corrigeren

Vanmorgen ben ik vroeg vertrokken om met onze jongste dame naar Noord Brabant te rijden  Kynologenvereniging Land Van Cuijk om daar de aan keurig te doen met onze Ally-luna van de Nederlandsche Newfoundlander club . Wij werden om 12.15 uur verwacht maar we waren mooi op tijd maar moesten op onze beurt wachten en in verband met de regels voor corona werden we vanzelf omgeroepen zodat we alleen op het buiten veld stonden was prima geregeld.
En werden aangekeurd en beschreven door twee keurmeesters, te weten Ricky Lochs Romans en John Wauben.
Nou Ally- luna vond die aandacht wel leuk en de sneeuwpret vond ze ook prachtig ze dacht eerst o toen we moesten lopen in draf o we gaan spelen maar toen zei ik tegen haar dat ze mooi moest lopen nou dat deed ze toen ook maar haha nou ze is met vlag en wimpel geslaagd ze had een heel mooi keurrapport met ras typische punten dus heel blij mee . Bedankt Miek Hesen dat je dit weer tot stand hebt gebracht samen met de ras keurmeesters en ook nog met zulk weer buiten en dat dit de mogelijkheid bied voor ons ras super !!!

Onze Ally luna 2 jaar oud met onze kleindochter Sherita die zijn twee handen op één buik wij zijn ook heel blij met onze Ally luna ze is echt een hele lieve beer en haar band met Piet is ook heel erg sterk maar anders om ook hij met haar.

Piet had onze 4 beertjes deze dag prima verzorgd en eten gegeven.
Nou toen ik thuis kwam kon ik gelijk weer weg om vlees op te halen en boodschappen te halen.

Zondag 14 februari 2021.
Vandaag komen de puppy baasjes en geef ik uitleg over de opvoeding en voeding en de benodigdheden voor de verzorging van je pup tot grote newfy en voor het eten wordt gezorgd dat doet Piet altijd en dat kan hij als de beste .
Het was heel gezellig !!

Ik heb best een verantwoording hoor voor de opvoeding van mijn beertjes best een job maar mijn vrouwtje zegt steeds dat ik het zo goed doe en krijg dan een aai over mijn bol en een dikke kus dus dat is wel fijn om te weten dat ik het heel goed doe en voor de eerste keer maar ik geniet er ook heel erg van .
een onderonsje
onze mama lente vind het soms niet zo fijn meer als we melk bij haar drinken dat komt omdat we al tandjes hebben en we kunnen best heel goed hard zuigen aan haar tepels en dan vind ze niet meer zo aangenaam maar wij vinden het nog wel lekker soms proberen wij het nog maar eens en dan laat ze het wel toe haha
even acht geven wat ze aan het doen zijn
reutje oranje maar heeft nu een geel bandje om
mijn mama is wel heel lief

Maandag 15 februari 2021
Gistermiddag had ik een afspraak met onze Ally luna in Wageningen voor haar ECVO oog onderzoek voor erfelijke afwijkingen voor haar is dat de eerste keer en voor haar echografisch (kleuren doppler)hartonderzoek ) voor erfelijke afwijkingen best altijd weer spannend zoiets want ja ook al probeer ik mijn best in alles te doen op fok gebied op gezondheid ik kan ook niet binnen in ze kijken ook voor mij is het afwachten op de uitkomst .
Ally luna wordt in verband met het corona alleen mee genomen ik moet zolang wachten in de wachtkamer bij het oogonderzoek mag ik wel aanwezig zijn ze heeft al druppeltjes in haar ogen gekregen zodat die in kunnen werken in elk oog krijgt ze twee druppels .
Dus afwachten maar ze zal best alles wel spannend vinden want ze weet niet natuurlijk wat er komen gaat behalve dat ze mee genomen wordt met een koekje ja en voor dat gaat ze echt wel mee maar je ziet haar wel omkijken van en jij dan vrouwtje kom je ook mee .
En dan de uitslag van haar ogen ze is vrij van erfelijke afwijkingen
en ook van haar hart is ze vrij van erfelijke afwijkingen
Wat ben ik daar weer ontzettend blij mee ook voor haar zelf natuurlijk dat ten eerste.
En weer thuis gekomen van zo lange rit komt lente vrolijk op mij af en bij mijn stem te horen zijn er nog 4 heel blij die reageren hahaha.

Dinsdag 16 februari 2021

Ja en zo kun je ook gaan liggen boven op je drinkbakje
of zo ook lekker zacht
of lekker in een hoekje
ja en of zo

Woensdag 17 februari 2021
Vandaag is onze kleinzoon jarig en wordt hij alweer 10 jaar dus ga ik daar vanmiddag even naar toe maar moet eerst met mijn moeder voor de tijd even mee voor de covid-19 vaccinatie die moet ze vanmiddag krijgen.
En dan rijden we zo door naar onze kleinzoon .

gefeliciteerd lieve jongen en een hele fijne dag toegewenst zover het kan in verband met de covid

Nu weer thuis en kan ik de 4 beertjes weer even eten geven .
Naar het eten speelt mama lente altijd met ze en is ze ze goed aan het verzorgen.

Lente verzorgd ze van kop tot teen

We gaan nu naar week 6.