Week 8 Update & Afscheid

4 maart 2021
Dit is de dag dat mijn vader jarig is hij zou als hij nog leefde 86 jaar zijn geworden maar helaas is hij maar 59 geworden ik heb fijne herinneringen aan mijn vader en ja natuurlijk mis je hem maar we kunnen er nu goed mee omgaan zijn liefde voor dieren heeft hij wel doorgeven maar ook het onrecht daar kon hij niet tegen en dat heb ik ook vooral de niet waarheid en dan vecht ik er ook voor als het zo moet zijn ik zeg wel eens hoe eerlijker je bent hoe harder je wordt afgerekend in dit wereldje maar ja dan maar liever eerlijk .

Vandaag zijn onze 4 beertjes 8 weken oud en nog even dan zijn ze klaar voor het vertrek vind het nog maar niets maar zie ook een beetje tegen op voor onze Lente want haar 4 beertjes dat is wat voor haar .
Onze kleindochter Sherita die zei al oma je mag ze niet wegdoen hoor hou ze maar haha .
Ik zie altijd tegen het vertrek op maar nu nog iets meer waarschijnlijk door onze Lente hoe ze met haar beertjes omgaat ze is er altijd bij.
hahaha ze doet zelf het traphekdeurtje open en dan komt ze weer met speelgoed wat ze uit de huiskamer haalt ja hoe lief is dat.
De tunnel was een groot succes dat vonden ze prachtig maar ook het haar van Sherita vonden ze leuk om daar in te trekken dat ding die staart wat maar steeds opzij gaat dat is ook een leuk speeltje als het maar beweegt.

o jee die staart wat een leuk ding
Maar Sherita maakt dat niet zoveel uit ze corrigeert de pup zelf al en zegt dan oma ze vinden mij staart echt heel mooi
Ja het spelen is ook leuk met ze maar ze hebben ook al scherpe tandjes en dat is ook logisch dat ze alles met hun mondjes doen ja want handen hebben ze niet.
Lente komt ook een kijkje nemen die staart is wel heel prachtig hoor Sherita maar ja Lente kijkt er alleen maar naar . Zegt Sherita tegen mij oma Lente vind hem heel mooi hé wil jij ook zo staart Lente dat mag wel hoor .

En zij is ook stapel met onze Ally Luna dus die moet ook wel even haar aandacht
Boemba
Oma zij vinden mij ook heel lief hé want ik ben toch een grote zus hé Zion
Even kijken wie jij bent o ja Zenno
Zenno
Hé broer ga je mee spelen
Nou straks misschien denkt Zion
En dan de tunnel geweldig vonden ze dat
Oké zus volgens mij moeten we er hier door heen
Achter elkaar aan door de tunnel
Even pauze hoor hahaha onze Ally luna kijkt toe
je oogjes Lente
Ja Zenno plassen hoort er ook bij
Ik zie ik zie wat jij niet ziet en dat zijn vogeltjes in de lucht

Vandaag ga ik hun boekjes afmaken en gisteren heb ik iets leuks besteld voor de baasjes en die man was zo lief dat hij het vrijdagavond komt brengen bij ons aan huis zodat ik zeker weet dat het binnen is .
Dat wordt zeer gewaardeerd Jeroen bedankt alvast !!!

Zenno en Zion
Nala kijkt toe

Ja hoe ouder ze worden hoe meer het spel ook toeneemt onderling maar mama Lente corrigeert heel goed .

Vrijdag 5 maart 2021
Vandaag maken we alles klaar voor hun vertrek voor morgen en als het schema in je hoofd zit hoop je dat het zo gaat verlopen .
Hun boekjes zijn klaar met allerlei foto’s en hoe we het graag zien in hun opvoeding enz.
Jullie voer is ook al binnen gekomen en het vlees heb ik opgehaald en dat zit nu in de diepvries.
Vanavond ga ik je even allemaal wassen en blazen zodat jullie lekker fris en klaar zijn voor het grote vertrek wat altijd moeilijk is het los laten van jullie.
Maar ik weet dat er naar jullie wordt uitgekeken en dat jullie liefdevol worden ontvangen en dat er goed voor jullie wordt gezorgd en de liefde krijgen die jullie verdienen en aandacht alles wat er bij hoort.
Jeroen komt vanavond nog langs hij maakt prachtige dingen van tin en komt dat vanavond bezorgen dus ook geregeld.
Maar we gaan nu nog volop van jullie genieten deze dag.

Ach lieve Lente ik hoop voor jouw dat het afscheid morgen niet te zwaar wordt daar zie ik nog wel tegen op hoe jij zult reageren je bent zo goede moeder in deze weken geweest voor ze je liefde voor ze de verzorging die je gaf aan ze het spelen ach alles wat de natuur je heeft meegegeven en daar ben ik zo trots op hoe jij dat allemaal deed en doet. Maar we geven je daar gewoon de tijd voor die jij denkt nodig te hebben zodat we daar allemaal een goed gevoel bij hebben.

nog even lieve Lente geniet er nog maar van

ja en dan valt de avond heb onze beertjes gewassen en mooi geblazen ze zien er prachtig uit mooie gezonde vachtjes en ja die prachtige stampertjes die ze hebben geweldig vind ik dat.
En ja dan denk je dat alles zo verloopt en dan moet ik nog wat printen en gaat dat stomme ding niet mee werken heb er haast de hele nacht er mee bezig geweest omdat ik graag alles dan klaar wil hebben gaat het daar net mis kon dat ding wel door de ramen gooien maar toch maar niet gedaan haha.
Onze dochter nog in de vroege ochtend een berichtje gestuurd van hoe en wat als ze mij even kon bellen maar waarschijnlijk is onze printer overleden. En dan net in deze tijd waar je niet even snel naar de winkel kunt nou zelf even gekeken van waar en hoe !!.
Maar ja om zes uur waren er weer vier beertjes die wakker werden nou maar even kijken hoe we dat gaan oplossen maar vind het wel een gestress want dat schopt alles in de war en dat op zo morgen van afscheid.

Frank en Saskia en Lotte zijn gearriveerd had ze al onderweg op de hoogte gebracht en Frank was zo lief om mij even te helpen en ja hoor we konden om kwart voor 12 een nieuwe printer ophalen en Frank ging die even voor mij aansluiten zodat ik toch nog kon printen ik was er zo blij mee hij deed het voor treffelijk dus alles kwam weer goed. Heel erg bedankt Frank !!!

Zion en Lotte
eindelijk mag hij gauw mee
een extra knuffel

Ja en dan het afscheid Zion vertekt als het eerste wat is dat toch altijd moeilijk ook al weet ik dat het goed komt met hem zijn tasje mee met al zijn speelgoed wat hij heeft gekregen en waar natuurlijk het nestgeur aan zit .
zijn kleine tasje met wat lekkers en natuurlijk zijn appeltje erbij.
Ik heb ze allemaal al gewaarschuwd hoe ik zou reageren en dat ze daar niet van moeten schrikken maar ik laat dan de tranen de vrije loop dat stuk hoort bij mij het afscheid nemen van ze onze Lente likt mijn tranen weg ach lieve Lente ik kan je niet vertellen hoeveel ik toch van je hou en hoe trots ik ben op je en dan komt alles los het verlies van mijn allerliefste grote beer onze Alice waar ik zoveel aan te danken heb samen met onze Udessa waar ik ook zoveel van hou en mijn korte nachtrust ja dan spelen de emoties op en dat mag ook meer dan 8 weken bij ze te slapen helpen verzorgen hun liefde geven het zo ontzettend genieten van ze het houden van .
Voordat ze gaan geef ik en Piet al hun baasjes een speciaal cadeautje een Newfoundlander sleutelhanger mee als aandenken maar we gaan elkaar niet uit het oog verliezen .

Lieve Zion mooie zwarte beer met je hele kleine witte borstvlekje en die mooie dikke stampertjes je kleine oogjes zijn je ziel en hoe die kijken moet ik gelijk aan onze Alice denken toen hij nog zo klein was je bent ontzettend lief maar kunt ook een klein boefje zijn in de goede zin lieve jongen je kreeg de naam Zion maar je gaat Moos heten wat ook weer een speciale betekenis heeft.
Lieve Frank Saskia en Lotte heel veel plezier van Moos en geniet van elkaar we hebben enorm genoten van jullie puppytijd bij ons dat was reuze gezellig en jullie liefde voor het ras niet te vergeten. Lente was stapel op jullie.

Ja en dan vertrekt Zenno hij krijgt ook het zelfde mee in zijn tasje .
Lieve Zenno mooie zwarte beer met je ziel oogjes net als je broer.
en je prachtige stampertjes en je zachte karakter .
jij kreeg de naam Zenno en je blijft Zenno heten en we hopen in de toekomst dat dromen mogen uitkomen maar het belangrijkste is dat je een liefde vol huisje hebt gevonden .
Lieve Dunja en Dennis en Elsemieke en Joris bedankt voor de gezellige puppy tijd bij ons daar hebben we van genoten .
Heel veel plezier met Zenno en geniet van elkaar.


En dan vertrekt Boemba ook zij krijgt haar tasje mee met alles daarin net als haar twee broertjes.
Boemba gaat wonen bij Iris en Rob zij hebben al een newfy van ons onze Bommel een dochter van onze Aislinn en zus van onze Ally- luna en waar ook Balou er nog bij hoort zij is een newfy op hoge leeftijd .
Onlangs is Joekel heen gegaan op een leeftijd van 12 en half jaar en ik heb altijd gezegd wie een hond van ons heeft en waar wij van weten dat ze een gouden mandje hebben en die ooit een pup er bij willen dan hoef ik niet naar te denken dan hebben ze voorrang want dan weet ik al dat ze een goede liefdevolle plek krijgen en zo is dit ook gegaan.
Lieve Boemba jij krijgt de naam kanjer en ja onze Boemba was een kanjer zij zal zeker trots zijn op je net als wij.
Lieve Kanjer jij bent prachtig van kleur diep bruin en ja ook een boefje maar ontzettend lief spelen deed je het liefst en vooral met je broertjes en zusje maar ook alleen kon je de pret op.
Lieve Iris en Rob en Lieve Bommel en Lieve Balou ontzettend veel plezier met kanjer en bedankt voor de gezellige puppy tijd . Geef Bommel en Balou een dikke knuffel en ik kom gauw langs.

En waar ik zo tegen opzag met lente ging boven verwachting hoe zij afscheid nam van haar beertjes maar ze had ook een goede band met al deze baasjes dus voelde het voor haar ook vertrouwd en dat is een heel fijn gevoel.

Ja en dan blijft Nala bij haar mama Lente en papa Bowie wonen en haar oma Guanita en overgrootoma Udessa .
Ik ben heel blij met haar en hoop in de verre toekomst dat we ook met haar weer verder kunnen. Maar eerst maar opgroeien en dan zien we wel weer verder blijven doet ze zo wie zo wel bij ons.

Mijn kleine bruine meissie Nala

Ik wil jullie namens Piet en mij enorm bedanken voor jullie gezellige puppytijd en alles wat we hebben gekregen aan zoveel lekkers en bloemen en aan cadeautjes bedankt daarvoor .
Ook voor iedereen die een kaartje stuurde naar lente en haar 4 beertjes
en al het andere puppy bezoek die we hebben gehad tussen door.
maar dit is geen afscheid we zien elkaar weer en jullie zijn allemaal van harte welkom bij ons !!!
iedereen kreeg van ons een newfoundlander sleutelhanger gemaakt door Jeroen.


Het tinnen hoofd van een newfoundlander als aandenken

We sluiten deze periode nu af maar ze zijn nog weer te zien bij nakomelingen natuurlijk ik zal ook deze nest periode nooit meer vergeten voor mij ook heel bijzonder onze 4 Beertjes met hun stamboom naam ANGEL FACE Uut Oons Berehuus ten ere aan onze Lieve Beer ANGEL AMANI ALICE Uut Oons Berehuus.
En zeker niet te vergeten Mijn Lieve Lente en Lieve Bowie mijn twee kanjers.
Lieve Moos Zenno en Kanjer dat jullie mogen opgroeien als mooie lieve gezonde newfy’s en we zien elkaar natuurlijk weer dag lieve beertjes heel veel plezier en genieten bij jullie nieuwe gouden mandjes .
Dikke knuffel en kus van jullie mama Lente en Papa Bowie en van ons en al onze newfy’s.

Hou van je voor altijd in mijn hart lieve Alice samen met Piet .