In loving memory – Kaysa

In loving memory… onze lieve Kaysa* 20-02-2002 – 03-01-2012 +Foto's website 076

 

 

 

Dag lieve mooie Bruine Beer, Dag lieve meid Onze kaysa is er niet meer.

Kaysa 2

Liefde is dat kleine wolbaaltje, koddig en bruin gekleurd,

Dat als het net bij je thuis is nog zo lekker naar haar moeder geurt.

Liefde is zien hoe jij, lief puppekind, je best doet om te leren hoe alles moet,
Soms weet, je het even niet meer, dat vertelt in ieder geval je heerlijke snoet.

Liefde is die grijzende puber, die in een dwaze bui boven op je springt,
M’n boze woorden komen niet, ’t is de clown die je tot glimlachen dwingt.

Liefde is je grote vriend met haar zalige karakter, gul en immer spontaan,
En met haar grote wiebelkont, staat ze voor een knuffel altijd vooraan.

Liefde is je middelbare kameraad, met soms nog een dolle gang dwars door de tuin,
En als je wat zegt of met haar praat kijkt ze je aan met grote ogen ozo amandel-bruin.

Liefde is je oude veteraan, veel slapend, de botten en spieren al wat stijf en stram,
Die je nog steeds uitbundig begroet als je weer binnenkomt, alsof je nooit thuis kwam.

Liefde is …
Weten, ik mag het niet langer laten duren, je hebt pijn, je lieve lijf kan niet meer:
Maar uit liefde voor jou, begeleid ik je naar ’t einde, ook al doet het zo verschrikkelijk zeer!

Wie had dit verwacht dat 2012 zo voor ons zal beginnen Als pupje kwam je bij ons,onze lieve bruine toet baasje zijn oogappel, wat was je toch een prachtige verschijning, een echte beer en je gaf zoveel liefde. dit doet zo ontzettend zeer het verdriet is zo groot …….

Kaysa 3

Elke avond naast baasje liggen en baasje maar kriebelen heerlijk vond je dat, je kon er geen genoeg van krijgen, als baasje op hield met kriebelen sloeg je die dikke berepoot omhoog van kom op baasje nog even en ja baasje deed dat gewoon. Wat hebben we er wat aan afgewandeld samen en met onze Quinta + erbij. Je was voor ons allen een newfy uit duizenden en we waren allemaal gek op jouw, ons maatje.

Waterwerk vond je maar niets, vooral die ene keer toen je in de boot zat en er uit moest springen je wou er helemaal niet uit dus kreeg je een zetje je ging helemaal kop onder en je raakte in paniek toen was het in één keer gebeurd je wou nooit meer in die boot,wel gewoon met mij in het water zolang je maar bodem voelde.

Vorig jaar heb je nog mee gedaan aan de kind hond show van de N.N.F.C. en de veteranenklasse.

Kaysa 4
In een zeer korte tijd werd je ziek oppervlakkige en diepe pyodermie (huidontsteking) allemaal ontstekingen in je huid, je begon slecht te lopen voor en achter ik heb in het verleden een cursus gehad bij dierenarts Dhr. Nico Dijkshoorn over HD en ED en huidproblemen en dacht gelijk het zal toch niet.. ja het bleek zo te zijn, ik wist dat de kans op genezing heel klein was,vooral bij de oudere hond de dierenarts vertelde mij dat ook bij het bezoek. Maar we proberen het gewoon Kaysa kreeg de zwaarste prednison en nog andere medicijnen er bij, maar je zag geen verbetering, we moesten weer terug komen,waar ik ook bang voor was ze had als pup demodex gehad.Bij een slechte weerstand(afweer) of een slopende ziekte kan hij de demodexmijt minder goed onderdrukken, het gevolg is dat de mijt zich kan vermeerderen en soms ook bij oudere honden weer tot eenzelfde huidontstekking komt als bij pups. en dat gebeurde ook, je had pijn.

Baasje zat op de grond, je lag boven op zijn benen, en hij kriebelde je wat je zo lekker vond, je kreeg je slaapspuitje en we vertelden jou hoeveel we van je hielden en hoe zo geweldige meid je was je gaf ons allebei nog een dikke lik over ons gezicht en je zakte weg,en toen………om half 3 ‘smiddags ging je heen.

fotos_1

Met het zien van je foto’s en werken aan je memory komen de tranen, en aan alle fijne herinneringen die we mochten delen met jouw.Een ontzettende fijne tijd hebben we doorgebracht met jouw en onze lieve Quinta. Bedankt lieve Kaysa voor al die mooie jaren, jullie waren onze kanjers.

Kaysa 6

Dag lieve meid je blijft altijd in ons hart.

foto8