Puppy planning 2018 update

Maandag 11 juni 2018.
Voor de tweede keer de echo zowel bij Aislinn als bij Udessa.

Onze Aislinn is drachtig maar helaas zagen we nu ook maar 1 vruchtje
En wat ik al vermoede Udessa is niet drachtig helaas heel erg jammer maar het is niet anders
Voor Udessa was dit ook de laatste keer zij mag nu verder gaan genieten van haar kinderen en kleinkinderen en dat ze nog heel lang bij ons zal zijn.
We gaan nu gewoon genieten van onze Aislinn haar dracht ook al zien we  maar één vruchtje zij zal haar eigen dracht pagina krijgen waarin we alles vertellen hoe het verloopt van haar dracht tot geboorte.
Hierdoor moeten we veel mensen teleurstellen wat ik ook jammer vind voor iedereen
maar ja de natuur gaat nu ook weer haar eigen weg volgen !!!

Onze Eye Faith Aislinn Uut Oons Berehuus is gedekt op 5 mei 2018 door Brauner Schokoladenmann Von Flowergarden.


links Schoko – Aislinn – Udessa

Zaterdag 5 mei 2018

‘smorgens weer progesteron geprikt zowel met Aislinn als Udessa altijd weer spannend maar ja als het één goed aan geeft is dat wel onze Alice hij geeft heel goed aan wanneer het zover moet zijn en hij kan echt goed tekeer gaan als het zover is.
En soms wijkt het progesteron vergeleken met onze Alice wel van zich af waardoor er wel verwarring komt en ik toch maar op onze Alice vertrouw want dan zat ik altijd goed het prikken is ook een richtlijn maar dat wil nog niet zeggen dat ze goed zitten heb wel eens gehad dat met inwendig onderzoek ze zeiden nou dat wordt vandaag of morgen dekken nou als ik dan het bloeduitslag kreeg dan zaten ze nog zo laag dus daar kon ik dan ook niets mee ik zeg wel eens als we echt konden vertrouwen op het progesteron dan zou elke teef drachtig zijn nou in verre van dat en natuurlijk kunnen er meer factoren mee spelen waarom het niet lukt zowel bij de teef als bij de reu en ik ben altijd al van mening geweest dat er een klik moet zijn hoe mooi ik een reu ook maar vind met zijn stamboom en gezondheid en karakter voor onze meiden maar zij hebben zelf ook nog wat in te brengen is ook maar goed.
Ik weet wel dat onze Aislinn een eendagsvlinder is daar bedoel ik mee te zeggen dat zij zo snel stijgt en op dat moment het ook echt haar tijd is anders ben ik alweer te laat met haar dan laat zij ook echt de reu niet meer toe en ik ben wel van natuurlijke dekkingen het is mooi dat al het andere kan maar kies echt liever voor een echte dekking denk dat geestelijk ook beter is voor een teef maar dat is mijn mening.

Onze Aislinn

Onze Udessa was twee dagen later loops dan onze Aislinn zij is de moeder van onze Aislinn en onze Alice is haar vader en ik wilde het nog graag nog één keer met haar proberen zij zat hoger in het progesteron dan onze Aislinn dus afwachten maar hoewel ik helemaal vertrouw op onze Alice heb ik wel graag een richtlijn door middel van het bloedprikken ja en toen kregen we het bericht normaal zouden ze zeggen kom maandag maar weer terug maar omdat onze Aislinn zo snel stijgt lieten ze de beslissing bij mij zelf want anders kon ik ook weer te laat zijn en dat is dus al twee keer gebeurd dus volgde ik mijn gevoel maar  en besloot ik toch maar vanmiddag te gaan rijden samen met Jennemiek want opdat moment hadden we hier twee prachtige pups Lente en Lola van onze Guanita en Bob en Piet mijn man en onze zoon namen die taak op zich dus alles was goed geregeld alhoewel ik dat nog wel het moeilijkst vond om bij mijn twee pups  weg te gaan . Anita Vuurman belde ook nog even op dat moment dat het nog goed uitkwam altijd fijn extra advies vooral voor onze Aislinn.

Onze Udessa

Nou rijden maar we hadden nog een hele rit voor de boeg voordat we bij Christel waren waar Schoko woont .
Avonds aangekomen de meiden kunnen mooi vrij rond lopen en wij konden de spullen uit de auto halen. 
Best wel heel spannend weer !!!!
Christel en Eberhard en Schoko waren intussen ook gearriveerd we besloten eerst onze Aislinn kennis te laten maken met Schoko en kijken hoe het ging verlopen.
Ik moest ook nog lachen Schoko liep al rond en onze Aislinn lag nog mooi te ontspannen!!!

totdat ze Schoko zag ze keek mij aan van hoe komt die nou hier nou zij in benen en liep naar hem toe en ze begroeten elkaar dat was heel mooi om te zien en waar ik op hoopte gebeurde ook ze daagde hem gelijk uit om te spelen ze renden zo hard achter elkaar aan dat we allemaal moesten lachen en kwam ze weer naar mij toe en keek mij aan ik zei nou dat is een knappe kerel hé die vind je leuk hé en hup daar ging ze weer om Schoko op te zoeken en weer waren ze elkaar aan het uitdagen in het spel en dat vind ik mooi om te zien en ja hoor ze ging staan gooide die staart helemaal opzij en nam toen haar besluit samen met Schoko om te gaan dekken en het was een prachtige dekking met een mooie koppeling zoals ik dat dan maar zeg van 35 min( waarin we ze dan wel begeleiden)  voordat ze weer van elkaar gescheiden waren en ik was zo blij haar eerste dekking in de vrije natuur wat zij heel prettig vind en wat heel belangrijk is voor haar daar ken ik haar te goed voor.

Schoko en Aislinn gekoppeld aan elkaar.

Toen hebben we samen wat gegeten en wat gedronken op een mooie dekking !!
en besloten we de volgende dag te gaan kijken met Udessa en Schoko.

Zondag 6 mei 2018
Ja Udessa weet wel hoe het moet die kent het spel al dus lieten we haar ook met Schoko gaan uit vrije natuur maar Schoko dekt ook alleen maar als de teef er aan toe is en we zagen aan Udessa dat ze nog geen interesse toonde dus dat werd het nog niet.
Toen besloten we om nog eens te kijken met Aislinn hahaha ze zag hem en liep gelijk naar hem toe maar begroeten elkaar wel een kus zat er wel in maar een tweede dekking gebeurde niet dus mijn conclusie was dat ik echt niet had moeten wachten tot die maandag want dan was ik weer te laat geweest Aislinn laat zich alleen maar dekken als zij eraan toe is en Schoko dekt alleen maar als de teef eraan toe is dus wat was ik blij met gisteren toen ze zich wel liet dekken en besloot om haar eerst te doen dat was ook mijn prioritijd dat was ook mijn gevoel.
Udessa zat zolang in het huisje en opeens zag je Schoko naar het huisje lopen janken hij wou naar binnen nou dat konden we niet zo snel afkijken . Jennemiek was intussen met onze Aislinn aan het lopen .
En zo verliep de dekking tussen Udessa  en Schoko ook goed

Schoko en Christel en  Udessa met Eberhard


Toen besloten we om avonds weer terug te rijden naar huis daar verliep ook alles prima en ik had zin om weer naar huis te gaan naar onze twee pups Lente en Lola en onze andere newfy’s.
Inmiddels zijn we nu een poosje verder en is Lola bij haar papa Bob gaan wonen en Lente blijft bij ons .
En gaat het heel goed met Aislinn en Udessa en maken wij op a.s maandag 4 Juni de echo om te kijken als ze ook drachtig zijn

Uit de combinatie Aislinn en Schoko verwachten wij zwarte als zowel bruine beertjes
beide ouderdieren voldoen aan het fokreglement van  van de binnenlandse als zowel de buitenlandse rasvereniging 

Voor vrijblijvende inlichting over Aislinn en Schoko kunt u contact met mij opnemen op tel. 0528-276114.
Groetjes Roelineke en een dikke knuffel van onze Aislinn en  Schoko

 


 

 

                                                                         

 

 

 

 

Dit is een foto die voor mij zo dierbaar is onze Madiba die haar moedergevoelens deelt met onze  jongste kleindochter Sherita hun groot hart voor kinderen.