Dracht Guanita

Op 1 juni 2021 hebben wij de echo gemaakt met Guanita en daar bleek uit dat ze drachtig is van Yuma en daar zijn we heel blij mee.
Maar we gaan even terug naar de tijd door al dat corona zijn de regels natuurlijk anders en omdat Yuma in Duitsland woont is het maar niet zo van o we rijden even heen dus even met Birgit gepraat over Yuma en alles bij elkaar wist ik van die gaat het worden en hopen dat Guanita hem ook leuk vind want dat is wel het belangrijkst .
En natuurlijk gaan we voor een natuurlijke dekking zo puur natuurlijk .
Sven ging de dekking begeleiden we kennen hem al van jaren geleden en ik weet hoe hij is alleen maar liefde voor de dieren dus had daar de volste vertrouwen in ook belangrijk voor Guanita. We kennen ze al van jaren geleden net als Birgit en Sven zijn vader Claus wat hebben wij allemaal prachtige tijden gekend met elkaar in de show periode we hebben toen er heel wat aan afgelachen . Wel hoorde ik van Sven dat zijn vader dementerend was en dat hij mij waarschijnlijk niet meer zou herkennen dat raakte mij dat zijn vader mij niet meer zou herkennen dus dat gevoel hield ik mij dan ook maar voor mijn ogen.
We kregen het start sein om te dekken van de dierenarts en ja ik moest eerst nog de corona test laten doen met een reisdocument daar kon ik terecht in emmen nou eerst daar maar heen toen een half uur gewacht en kreeg ik het bericht dat we konden afreizen .
Ik ging deze keer alleen samen met onze Guanita nou ik was de einge Nederlander die daar reed hahha dat viel me gelijk op maar heb daar ook op gelet.
Nou in Wuppertal ging het al mis ik zag dat ze daar bezig waren met de wegen nou volg U 73 nou twee borden kwam ik tegen en toen niets meer nou toen had ik in de gaten dat ik een rondje reed nou dan maar een afslag verder nemen nou toen kwam ik in de stad terecht weer het bord volg U 73 ja en verder niets dat was weer een rondje nou toen maar gevraagd en die vrouw moest lachen nou uiteindelijk kwam ik gelukkig op de goede weg maar was inmiddels wel al uren onderweg Sven belde het eten was al koud ik zei dat geeft niets ik zit nu op de goede weg dus kom er nu gauw aan.
Ja en toen zag ik het bord Gevelsberg nou en ik zag ik hun huis eindelijk.
Auto neer gezet en wie zag ik tot mijn verbazing voor de ramen staan Sven zijn vader Claus hij zag mij en ik zag een geweldige glimlach en hij zwaaide met beide armen omhoog dus ik zwaaide terug Sven en Birgit stonden daar bij en opeens komt hij naar buiten en zegt tegen mij dat ik jouw naar al die jaren terug zie wat geweldig zei hij zag vol verbazing Sven en Birgit kijken maar ook ik zelf tot hij mij in de armen nam ja toen moest ik huilen ook Sven en Birgit stonden hun tranen af te drogen. Hier hadden we niet opgerekend hij vroeg hoe gaat het met de honden ik zei goed was helemaal beduusd emotineel maar dit moment vergeet ik nooit meer ook Sven en Birgit niet meer Sven zei hoe is dit mogelijk dat hij jouw wel herkend.
Nou nu eerst maar Yuma kennis laten maken met Guanita nou dat was gelijk liefde op het eerste gezicht de dekking verliep gewoon als uit een boekje goed gekoppeld 25 min en ze kusten er wat aan af. En Guanita had ook vertrouwen in Sven dat voelen ze wel heel goed aan.

De dekking verliep geweldig
Yuma en Guanita
helemaal verliefd
voor mij een dierbare foto samen proosten op het misschien prille geluk
geweldig dit
dit vergeet ik nooit meer
En nu samen proosten Sven en Birgit en ik brengt geluk zegt Sven maar normaal drink ik nooit maar nu wil ik het geluk niet bederven .

Nou en toen weer naar huis was er nachts op 3 uur weer en de volgende dag ging ik nog een keer en ook die dekking verliep heel mooi.
Ik had nog fristi en chocolademelk en tompoucen en pepermunt meegnomen dat vinden ze heerlijk ze waren er heel blij mee.
En Sven had lekker eten klaar gemaakt en kregn we nog een leuk presentje maar die mochten we niet eerder opmaken als ze drachtig was. En dat is natuurlijk al gebeurd bonbons zat er in maar bewaar het nog.

Yuma en Sven.

Eigenlijk wist ik al dat ze drachtig was maar ja schijndracht kan ook nog altijd maar vaak met zulke mooie dekkingen weet ik het vaak al.
En ik merk het vaak ook aan onze andere honden die laten haar meer met rust en haar dochter Lente is nu wel heel glose met haar dat valt mij op ze verliest haar moeder niet gauw uit het oog ligt vaak bij haar .
En Guanita is al gek op eten maar nu wel iets meer als ze de kans krijgt dan pikt ze het wel van je af.

valt er nog wat te eten !!!

Ja en dan krijgen we weer naar bericht Piet zijn schoonzusje blijkt darmkanker te hebben met uitzaaingen soms denk ik wel houd het nooit op eerst mijn zwager toen Piet zijn zus en nu weer één en nog zo jong maar we blijven er in vertrouwen en wensen ze heel veel sterkte met wat er komen gaat .
Gelukkig gaat het met mijn zwager goed die heeft donor cellen gekregen maar het blijft altijd spannend.
Mijn schoonzus daar bleek later dat ze een verkeerde diagnose hadden gesteld ze hadden haar al verteld dat ze niet meer zo lang had maar naar vele onderzoeken in groningen kreeg ze te horen dat ze een inmuunziekte heeft die bijna niet voorkomt en dat in haar lichaam allemaal ontstekingen zitten ook in het bot ook niet mooi maar beter dan dat ze niet meer lang heeft. Zij is nu ook steeds in behandeling en dat gaat gelukkig ook nu weer beter. Dus nu hoop houden voor haar.
Dus niets is zeker in het leven.
Dus zijn we daar ook nog een paar keer geweest.

En zo als het leven gaat zo gaat ook alles door maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
Met Guanita gaat alles goed ze neemt haar rust en ze krijgt 3 keer per dag eten en soms verdeel ik het in 4 keer dan is het iets beter verdeeld voor haar.

je doet het heel goed je bent zo trouwe meid

Zondag hadden we de werpkist in de kamer gezet en het wel zo gedaan dat Nala ook kon blijven in de kamer ik wou haar nog niet alleen bij de anderen hebben daar is ze nog te jong voor en zo kunnen straks de anderen ook gewoon in de kamer zonder dat Guanita er hinder van heeft maar zo makkelijk dat zij is zal dat ook geen probleem opleveren als de pups er zijn.
Alles is nu klaar alles is weer schoon tot de knuffels aan toe.


Donderdag 1 juli 2021.

Piet moest opgenomen worden hij zou een nieuwe heup krijgen hij wacht al vanaf november en ja je zult dan net zo zien komt alles weer tezamen maar ja uitstel was geen optie voor ons .
morgens om 5 uur liet ik de honden uit want om 8 uur moest hij er zijn en in Stadskanaal nou ik mocht niet mee in zijn kamer nog om de regels van corona maar ja dat is dan niet anders ze zou me op de hoogte houden van als het achter de rug was. Maar het verliep heel anders de rugenprik wilde bijna niet lukken omdat zijn wervels scheef gegroeid waren door zijn beroep en versleten eindelijk gelukt werd hij iets daarnaar onwel zijn hart ging op de hobbel gelijk medicijnen toegediend en ze hadden als weer onder controle nou hup naar de OK en weer ging het mis weer ging zijn hart op de hobbel weer medicijnen bloedverdunners en aan de hartbewaking ze vermoeden dat er een bloedstolsel zit dus de hele operatie ging niet door nu eerst weer een hart echo en een hart filmpje en daarnaar weer kijken van hoe en wat. Dus avonds kon ik hem weer ophalen.
Maar misschien wel een geluk bij ongeluk.

Vrijdag 2 juli 2021.
Ja nu moest ik 2 in de gaten houden vrijdagavond begon Guanita toch te veranderen haar temperatuur zakte en ze werd hijgeriger en had door dat er een begin was ik sliep al bij haar en onze honden in de kamer dus de honden naar achteren behalve Nala niet die bleef in de achterkamer maar Guanita kon gaan en staan waar ze zelf wou.